Foto: AP/Scanpix/LETA
2023. gada "Positivus" festivālā viens no galvenajiem māksliniekiem būs Sems Smits, kurš šobrīd iekaro pasauli ar jaunāko hitu "Unholy" un gatavojas izdot jaunu albumu.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, vairāk nekā 70 miljoni ikmēneša klausītāji ierindo Semu Smitu stabilā Top 10 klausītāko mākslinieku sarakstā pasaulē. Nākamā gada "Positivus" festivālā viņš uzstāsies sestdienā, 15. jūlijā.

Jau kopš debijas albuma "In The Lonely Hour" (2014) Sems Smits ir uzkrājis daudz spožu sasniegumu - 35 miljoni pārdotu albumu, 45 miljardi klausījumu skaitu mūzikas straumēšanas vietnēs, četras "Grammy" balvas, trīs BRIT balvas, seši MOBO, "Zelta globuss", "Oskars", divi numur viens albumi, pieci numur viens singli, divi numur viens kā vokālistam kopā ar Naughty Boy ("La La La", 2013) un Calvin Harris ("Promises") un daudzi citi panākumu apliecinājumi.

Sema Smita jaunākais albums "Gloria", kas pie klausītājiem nonāks 27. janvārī, būs viņa līdz šim drosmīgākais un atklātākais veikums, kas sekos pēc dziesmas "Unholy" iespaidīgajiem panākumiem. Nepilnu 24 stundu laikā tas kļuva par vienu no visu laiku visstraujāk pieprasītajām dziesmām "Spotify". Kopš tā laika tas ir ieņēmis pasaules topu virsotnes gan "Spotify", gan "Apple Music", kā arī ieņēmis pirmo vietu Apvienotajā Karalistē, Austrālijā un Kanādā. Superhits, kurā piedalās Kim Petras ir pārsniedzis 500 miljonus "Spotify" straumējumu skaitu.

Albums "Gloria" būs mūsdienīgāka un radošāka Sema Smita skatījums žilbinošā, greznā, izsmalcinātā, negaidītā un brīžiem saviļņojošā skanējumā. Ar šo albumu mūziķis turpinās lauzt jaunus ceļus un ir sava veida revolūcija mākslinieka muzikālajā daiļradē, vēsta festivāla rīkotāji.

Par godu festivāla pirmo jaunumu izziņošanai, "Positivus" galvenais partneris LMT dāvā iespēju tikai trīs dienas, izmantojot kodu "LMT+POSITIVUS", iegādāties festivāla divu dienu biļetes par "Early Bird" cenu jeb par 69 eiro. Vienas dienas 15. jūlija biļete maksās 69 eiro, divu dienu biļete maksā 75 eiro, divu dienu biļete ar iespēju skatīties koncertus no Fanu podesta - 149 eiro, VIP biļete 249 eiro. Pārējie biļešu veidi pārdošanā nonāks nākamajā gadā. Kā ziņots iepriekš, 2023. gadā festivālā vairs nebūs telšu pilsētiņas.

Biļetes uz nākamā gada "Positivus" festivālu pieejamas www.positivusfestival.com, "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Jau ziņots, ka 2023. gadā "Positivus" notiks 14. un 15. jūlijā, Lucavsalā, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!