Foto: Publicitātes foto

Festivāla "Skaņu mežs" desmitgades programmu papildinās projekts "The Haxan Cloak", kuru darbina Londonā dzīvojošais Bobijs Krliks (Bobby Krlic) - viņš uzstāsies 12.oktobrī "Palladium" koncertzālē.

Kā portālu "Delfi" informē "Skaņu meža" rīkotāji, ""The Haxan Cloak" mūzikas pasauli raksturo sapņaini tumšs skanējums un spirdzinoša nolemtības noskaņa, taču ne sastingumu veicinoša – tā drīzāk provocē enerģiju, refleksiju un rīcību. Dažreiz šī rīcība nozīmē pazust fiziski sajūtamos un smalki veidotos skaņu viļņos un dažreiz pat dejot".

Sarunā ar ''Corpseplayer Magazine'' Krliks savu projektu apraksta šādi: ''Es esmu nodarbojies ar mūziku jau desmit gadus, un manas darbības pamatā ir tieksme pēc iespējami atklātākā izteikuma. Tas ir tas, ko man simbolizē The Haxan Cloak – vēlmi pēc atklātības – tīru kanālu starp ideju ieņemšanu un to realizēšanu.

Mūzika gan patiešām izdodas samērā melanholiska pēc toņa.'' Projekta pseidonīmu viņš skaidro sekojoši: ''Es esmu nedaudz apsēsts ar attēliem un tekstiem, kas radīti pirms 20.gadsimta. Īpaši esmu aizrāvies ar lasīšanu par Salemas raganu prāvām. ''Haxan'' ir sens vācu vārds, kas nozīmē ''ragana'', un man vienmēr šķita, ka tas skan intriģējoši un skaisti.''

Krliks ir studējis skaņu mākslu universitātē, un savā diplomdarbā viņš pievērsiess pētījumiem par dažādu mūzikas instrumentu rezonansēm, kā arī efektu, ko skaņa rada dažādos (fiziskos) materiālos. Šo pētījumu laikā viņš sāka padziļināti klausīties drone virziena mūziku, un sāka aptvert skaņas fizisko īpašību patieso spēku un potenciālu.

"Skaņu mežā" "The Haxan Cloak" ieradīsies uz pāris dienām, "izlecot" no koncertturnejas ar eksperimentālā roka grupu ''Liars'', kur vņš ir galvenais iesildītājs. Nākamo "The Haxan Cloak" ierakstu publicēs izdevniecība "Tri Angle", kas izdod arī tādus projektus kā "Clams Casino", "Holy Other", "oOoOO" un "Balam Acab".

"Skaņu mežs" ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā "European Cities of Advanced Sound". Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma "Kultūra 2007-2013" un Latvijas Kultūras ministrija

Biļetes uz "Skaņu mežu" nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Trīs dienu abonements maksā 16 latus, atsevišķa vienas dienas biļete - 10 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!