Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Šī gada 23. aprīlī pulksten 19 uz Baltijā lielākā kino ekrāna "Pepsi" zālē kinoteātrī "Forum Cinemas" notiks Latvijas hip-hopa mākslinieka Ozola koncertfilmas "No Rajona līdz Arēnai" pirmizrāde, kurā klātienē varēs satikt gan filmas tapšanas komandu, gan māksliniekus, kas piedalījās aizvadītā gada nogalē notikušajā Ozola lielkoncertā "Arēnā Rīga".

Kā vēsta mūziķa pārstāvji, koncertfilma "No Rajona līdz Arēnai" ļaus skatītājiem ielūkoties Ozola radošās darbības divdesmitgades iespaidīgākajā šovā, atgriezties 2023. gada 28. decembra vakara sajūtās "Arēnā Rīga", kā arī no jauna tuvplānos ieraudzīt un piedzīvot aizvadītā gada vienu no lielākajiem pašmāju hip-hopa notikumiem.

"No Rajona līdz Arēnai" veidotājs, režisors Rolands Rekke ir apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laikabiedriem, kas piedalījušies lielkoncertā. Savukārt šova skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu. Koncertieraksts secīgi iziet cauri spilgtākajiem šova momentiem. Tam ir divas daļas, no kurām pirmā veltīta saspēlei ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, savukārt otrā daļa atklāj hip-hopa žanra būtību un reizē ir retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem daiļrades garadarbiem, kuru pārsteigumiem pilnajos priekšnesumos līdzās Ozolam uz lielās skatuves redzami tādi viesmākslinieki kā Dons, Gustavo, Čižiks, ansis, rolands če, Prusax, xantikvariāts, Steps, Hotte, Kurts, Edavārdi, Rick Feds, Niklāvz un DJ PM2AM.

Filma caur šešpadsmit kameru objektīviem ļauj vēlreiz izdzīvot mākslinieku uzstāšanos un detaļās ieraudzīt tādus leģendārus hitus kā "Rajons", "Cīņa", "O.Z.O.L.S.", jaunā albuma spilgtāko singlu "8 pa 8", "1979", "Pazudušais dēls" u.c. pirmatskaņojumums, kā arī iespaidīgu kopdziesmu izpildījumus – "Salauzta sirds" (pied. Dons) un Gustavo jaunākā albuma tituldziesmu "Tagad tikai sākās" kopā ar Čižiku. Skatītāji varēs ielūkoties arī Arēnas aizskatuvē, ieraudzīt koncertu no otras puses aiz tumšā priekškara, sajust atmosfēru un emocijas, kas valdīja lielkoncerta dalībnieku ģērbtuvēs un pirms kāpšanas uz skatuves.

"Filmu skatoties, protams, pašam nāk atmiņā 28. decembris un viss šis te lielais piedzīvojums. Man noteikti šī filma un notikums asociējas ar lēmumu, kas zināmā mērā bija pārbaudījums. Esmu gandarīts, ka rezultāts ir pārspējis ekspektācijas. Protams, filma ir piepildīta ar daudz pozitīvām emocijām. Liels paldies visiem mūziķiem un hip-hopa žanra pārstāvjiem, kas šajā vakarā kāpa ar mani uz skatuves, pavadošajam sastāvam, kas ar mani ir uzstājies ilgtermiņā, un viesiem Rīgas Gospelkorim un Latvijas Radio bigbendam – ar tādiem augstas klases mūziķiem uz vienas skatuves būt kopā vienmēr ir liels gods," gandarīts ir Ozols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!