Foto: Kadrs no video
Jūnijs, iespējams, ir gada skanīgakais mēnesis, kurā vairāk nekā pārējā laikā skan folklora un etnomūzika. Arī šis gads nav izņēmums – par dziesmām Jāņu laikam parūpējās vairākas pašmāju grupas. Par godu dzejnieka Māra Čaklā 80. jubilejai tapa jaunas versijas tādiem labi zināmiem hitiem kā "Dzeguzes balss" un "Viņi dejoja vienu vasaru", savukārt par izteiksmīgiem videoklipiem parūpējās tādas grupas kā "Oranžās brīvdienas", "Tautumeitas", dziedātājs Kriss Noa un citi pašmāju mūziķi. Piedāvājam rakstu izlasi ar spilgtākajiem aizvadītā jūnija muzikālajaiem jauniemiem.

Tapusi jauna dziesmas 'Viņi dejoja vienu vasaru' versija



Svinot izcilā latviešu dzejnieka Māra Čaklā 80 gadu jubileju, dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo radījusi savu interpretāciju dziesmai "Viņi dejoja vienu vasaru".
Lasīt vairāk

Imants Daksis velta dziesmu Brīvības cīņās kritušajiem



Dziesminieks Imants Daksis publicējis jaunu dziesmu "Karš ir beidzies" – stāstu par Latvijas Brīvības cīņās kritušajiem karavīriem, viņu sapņiem par neatkarīgu valsti. Tā ietver arī sevī nojausmu par jauna, visaptveroša Otrā pasaules kara tuvošanos.
Lasīt vairāk

'Double Faced Eels' izziņo albumu ar divām jaunām dziesmām



Piektdien, 12. jūnijā, grupa "Double Faced Eels" (DFE) izdod uzreiz divas jaunas dziesmas, "Kur esi tu?" un "Cenu zīmes", no jūlija beigās gaidāmā albuma "Neformāts", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Alise Joste laiž klajā jaunu dziesmu 'Citā dzīvē'



Mūziķe Alise Joste piedāvā klausītājiem jaunu dziesmu "Citā dzīvē", kas ir pirmais singls no rudenī gaidāmā albuma.
Lasīt vairāk

Ozols un Intars Busulis ierakstījuši kopīgu dziesmu



Reperis Ozols un dziedātājs
Intars Busulis
ierakstījuši kopīgu dziesmu "Mans ceļš", ko laiž klajā šā gada jūnijā.

Lasīt vairāk

Imanta Kalniņa 'Dzeguzes balss' skan 'Carnival Youth' versijā



Grupa "
Carnival Youth
" laidusi klajā komponista Imanta Kalniņa dziesmas "Dzeguzes balss" savu versiju un izziņo latviešu kino mūzikas programmas "Naivais ku-kū" tiešraides koncertu no Liepājas.

Lasīt vairāk

Daumants Kalniņš ieskaņojis jaunu dziesmu ar Knuta Skujenieka vārdiem



Dziedātājs Daumants Kalniņš attālināti ieskaņojis jaunu dziesmu "Drošinājums" ar Knuta Skujenieka dzeju. Dziesmai tapis arī videoklips, kura autore ir Ieva Kemlere.

Lasīt vairāk

Busulis ierakstījis dziesmu – lūgšanu 'Kad tu meitai bizes pīsi'



Dziedātājs Intars Busulis un "Abonementa orķestris" publicējis jaunu dziesmu "Kad tu meitai bizes pīsi. (Kyrie eleison)*".

Lasīt vairāk

Aija Andrejeva publicējusi bērnības atmiņu iedvesmotu dziesmu 'Korķīši'



Gatavojoties jaunā albuma izdošanai, dziedātāja
Aija Andrejeva
piedāvā dziesmu "Korķīši". Tas ir ceturtais singls no albuma "Es iešu tālāk".

Lasīt vairāk

Grupa 'Svīres' piedāvā debijas singlu un video



Mūzikas grupas "Svīres" dalībnieces nodod klausītājiem savu ilgi loloto projektu - pirmo videoklipu dziesmai "Kalnā balta ieva zieda", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Lasīt vairāk

Jaudīgs saulgriežu spēka dancis 'Pulsa efekts' izpildījumā



Ritma apvienība "Pulsa efekts / Pulse Effect" vasaras saulgriežu laikā publicējusi jaunu skaņdarbu "Spēka kods", kam tapis arī jaudīgs un enerģisks videoklips.

Lasīt vairāk

'Auļi' apvieno folkloras kopas varenā Jāņu dziesmā



Bungu un dūdu mūzikas grupa "Auļi" izveidojusi krāšņu vasaras saulgriežu sveicienu – dziesmu un videoklipu "Ozoliņi", apvienojot ap 60 dziedātāju un mūziķu no dažādu Latvijas novadu folkloras kopām, portālu "Delfi" informē kultūras menedžmenta "Lauska" pārstāvji.

Lasīt vairāk

Kriss Noa publicē dziesmas 'The Line' video



Dziedātājs
Kriss Noa
(Chris Noah) 11. jūnijā publicē videoklipu dziesmai "The Line", kura jau ir ieguvusi Latvijas radiostaciju atzinību un gada sākumā nokļuva to rotācijās un sasniedza 14. vietu kopējā Latvijas radiostaciju visvairāk atskaņoto dziesmu topā, portālu "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.

Lasīt vairāk

'Oranžo brīvdienu' klipā satiekas diži latviešu varoņi



Ar īpašu tiešsaistes prezentācijas koncertu jaunu dziesmu "Es tevi uzsperšu gaisā" prezentējusi turbo folka grupa "Oranžās brīvdienas" (OB). Pirmizrādi piedzīvojis arī dziesmas videoklips, kurā satiekas visi latvieši varoņi – no Sprīdīša līdz Lāčplēsim, no Antiņa līdz Barontēvam. Klipa režisore – Marta Elīna Martinsone.

Lasīt vairāk

Grupa 'Tautumeitas' publicē jaunu dziesmu 'Panama' un juteklisku video

Etno mūzikas grupa "Tautumeitas" vasaras iesākumā klausītājiem piedāvā savu jaunāko dziesmu "Panama", kas ir pirmais singls no drīzumā gaidāmā albuma. Līdz ar jauno skaņdarbu, "Tautumeitas" prezentē arī videoklipu šai dziesmai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!