Foto: Margarita Germane

Filmas "Zeme, kas dzied" veidotāji aicina brīvprātīgos masu skatu dalībniekus, lai nofilmētu vairākas būtiskas topošās kinolentes ainas.

Jau ziņots, ka režisora Māra Martinsona filma "Zeme, kas dzied" vēstīs Dziesmu svētku tradīcijas sākumu 19. gadsimta otrajā pusē. Filma pirmizrādi piedzīvos 2023. gadā, kad tiks svinēta Dziesmu svētku 150. gadadiena.

Kā "Instragram" vēsta filmas komanda, šovasar tiks filmēts pirmais Dziesmu svētku gājiens un pirmo dziedāšanas svētku koncerts.

"Šī ir vienreizēja iespēja piedalīties teju 150 gadu senu vēsturisku notikumu rekonstrukcijā, tādā veidā kļūstot par daļu no latviešu Dziesmu svētku stāsta," raksta filmas veidotāji.

Pirmā Dziesmu svētku gājiena filmēšana notiks kinopilsētiņā "Cinevilla" 5., 7. un 8. augustā, savukārt Valmieras pilsētas estrādē 13. un 14. augustā brīvprātīgajiem būs iespēja filmēties kā koru dalībniekiem un skatītājiem pašā koncertā.

Filmas autori arī uzsver, ka vēsturiski pirmajos latviešu dziedāšanas svētkos lielāko dalībnieku skaitu veidoja vīrieši, tāpēc viņi sevišķi priecāsies par plašu kungu interesentu pulku.
Dalībai masu skatos aicināti pieteikties gan individuāli interesenti, gan arī kolektīvi.

Lai pieteiktos dalībai, jāsūta pieteikums uz kastings@zemekasdzied.lv.

Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, vecums, telefona numurs, vēlamā filmēšanās diena vai dienas un jāpievieno arī savs foto.

Jau ziņots, ka filmas "Zeme, kas dzied" tēlos iedzīvosies tādi populāri aktieri kā Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Nauris Brikmanis un citi. Galvenajās sieviešu lomā - soprāns Marina Rebeka un jaunā aktrise Marta Jančevska. Filma scenārija līdzautors – Dainis Īvāns. Par filmas "Zeme, kas dzied" muzikālo noformējumu rūpējas komponists Jēkabs Jančevskis. Filmas operators Jānis Jurkovskis, kostīmus veido Katrīna Liepa, bet grima māksliniece ir Beata Rjabovska. Filma top studijā "K Films", tās producente ir Linda Krūkle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!