Sākta biļešu iepriekšpārdošana uz festivālu "Baltijas pērle", kas šogad noritēs no 22. līdz 29. septembrim, portālu "Delfi" informē festivāla organizatore Marina Ļipčenko. Festivāla atklāšanai izvēlēta Kirila Serebreņņikova jaunākā filma "Petrovi ar gripu", kuras pirmizrāde šogad noritēja Kannu kinofestivālā galvenās konkursa programmas ietvaros.

Zinātniskās fantastikas un absurda drāma "Petrovi ar gripu" uzņemta pēc Alekseja Saļņikova tāda paša nosaukuma romāna, kas Krievijā izpelnījies dižpārdokļa statusu. Filmas centrā ir atslēdznieka Petrova ģimene, kas pirms Vecgada vakara saslimst ar gripu, kā rezultātā reālā dzīve sajaucas ar vienlīdz baisām un uzjautrinošām halucinācijām.

Kirils Serebreņņikovs filmu uzņēma, kamēr atradās mājas arestā saistībā ar izvirzītajām apsūdzībām valsts līdzekļu izšķērdēšanā. Galvenās lomas filmā atveido populāri krievu aktieri Čulpana Hamatova, Jūlija Peresilda, Semjons Serzins, Jurijs Kolokoļņikovs un Ivans Dorns. Operators Vladislavs Opeljancs saņēma Kannu kinofestivāla Augstākās tehniskās komisijas īpašo balvu par labāko operatora darbu, virtuozi atveidojot filmas personāžu drudža vīzijas.

Filmas "Petrovi ar gripu" seanss paredzēts 22. septembrī plkst. 20.15 kinoteātrī "Splendid Palace". Festivālā "Baltijas pērle" šogad plānots izrādīt arī citas pasaules kinofestivālos ievērību guvušas filmas, kuru starpā būs arī šī gada Berlīnes kinofestivāla laureāte, rumāņu režisora Radu Žudes farss "Drāziens ar izgāšanos jeb dullais porno" un japāņu režisora Rjusukes Hamaguči drāma "Vadi manu mašīnu" pēc Haruki Murakami stāsta motīviem, kas saņēma Kannu kinofestivāla balvu par labāko scenāriju. Festivāla programma pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!