Foto: Publicitātes foto

Tikai vienā seansā šā gada gada 21. martā pulksten 18.00 kinoteātrī "Splendid Palace" tiks demonstrēta "oskarotās" dienvidkorejiešu filmas "Parazīts" (2019) melnbaltu filmas autorversiju, portālu "Delfi" informē kinoteātra pārstāvji.

Vēl pirms četru "Oskara" balvu, tostarp labākās filmas, triumfa, Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zara" godalgas un vairāk nekā 200 citu kino apbalvojumu saņemšanas dienvidkorejiešu režisors Džūnho Bons radīja īpašu versiju viņa globāli veiksmīgajam kino darbam – "Parazīta" monohromo versiju.

"Melnā un baltā vizuālā sadursme uz ekrāna ne tikai izceļ varoņu kontrastu, bet arī atgriež skatītāju melnbaltās pasaules pārlaicīgumā. "Parazīts" melnbaltā versija ir papildināta arī ar oriģinālajā, krāsu filmā neiekļautām ainām," raksta kinoteātra pārstāvji.

Par filmu tās anotācijā teiks šādi: "Režisors radoši apvērš un nojauc žanru robežas, apvienojot melnā humora, spriedzes kino un sociālās drāmas elementus. Viņš akcentē, ka mūsdienu polarizētajā sabiedrībā kastu sistēma jeb šķiru hierarhija tiek liekulīgi apslēpta un uzlūkota kā pagātnes relikts, tomēr pastāv stingras robežas – krasi atšķirīgu aprindu simbiotiska līdzāspastāvēšana ir neiespējama. Un tam diemžēl nav alternatīvu. Toties citu vainošanas un vienkāršotu risinājumu kārdinājums gan ir liels. Kannu kinofestivāla žūrija šai filmai vienbalsīgi piešķīra "Zelta palmas zaru"."

Filma tiek demonstrēta korejiešu, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!