Foto: Publicitātes attēli
Jaunā kinofestivāla "FF Riga", bijušā "Arsenāla" mantinieka, galveno balvu – Zelta atslēgu ieguvusi režisora Jevēņija Paškēviča filma "Golfa straume zem ledus kalna", portālu "Delfi" informē festivāla organizatore Šarlote Līduma.

Ieturot kinofestivāla priekšgājēja "Arsenāla" tradīcijas, festivāla uzvarētāju noteica nevis žūrija, bet gan veiksme, kas arī ikdienā nav mazsvarīga kino un kultūras nozarē. Galvenā balva tika izlozēta starp desmit filmām, klātesot trim filmu režisoriem un sešiem pārējo filmu pārstāvjiem.

Vienlaikus slēdzot ilggadējā starptautiskā kino festivāla "Arsenāls" durvis, ar zelta atslēgu tika atvērtas jaunas – kinofestivālam "FF Riga", kas trīs dienu laikā piedāvāja skatītājiem deviņas filmas no Austrijas, Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Krievijas Polijas, Rumānijas, Somijas un Latvijas.

Jau ziņots, ka Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" filma "Golfa straume zem ledus kalna" saņēma desmit nominācijas un tika apbalvota par labāko spēlfilmas režiju (Jevgeņijs Paškēvičs), labāko spēlfilmas operatora darbu (Gints Bērziņš), labāko mākslinieka darbu (Jurģis Krāsons, Pāvels Parhomenko) un labāko skaņu režiju (Anrijs Krenbergs), finālā saņemot balvu arī kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!