Foto: Publicitātes foto

Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu atzītais Ivara Zviedra un Ineses Kļavas darbs "Dokumentālists" pēc pirmizrādes festivāla ietvaros nonācis uz lielajiem ekrāniem un iekļauts kinoteātru "Forum Cinemas" un "Splendid Palace" repertuārā, portālu "Delfi" informē Nacionālā Kinocentra pārstāvji.

Filma "Dokumentālists" pirmizrādi piedzīvoja "Lielā Kristapa" laikā 12. aprīlī. Pēc seansa pārpildītā kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē filma tika uzņemta ar vētrainiem aplausiem un publikas piecelšanos kājās, suminot autorus un enerģisko filmas varoni Intu.

Ivars Zviedris jau otro reizi pēc kārtas saņem "Lielo Kristapu" šajā kategorijā (2009. gadā par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu tika atzīts viņa darbs Bēgums), bet jaunajā filmā nopietnu darbu ieguldījusi arī režisore Inese Kļava, dramaturģe Inga Ābele, producente Aija Bērziņa un citi.

Filmas stāsta galvenais varonis ir Viņš - pats filmas režisors un operators Ivars Zviedris, bet Viņa – dziedniece Inta, par kuru Ivars gribētu uzņemt filmu, taču Inta par šo ideju nav sajūsmā. Rezultāts – saspringta attiecību veidošanās visas filmas garumā, emociju uzplūdi un atplūdi, strīdi un salabšana.

Taču filmai ir arī otrs, dziļāks slānis – ar apstulbinoši vienkāršiem jautājumiem Inta liek domāt par kinodokumentālista profesiju, par kuru viņas viedoklis nebūt nav glaimojošs. Turklāt kadrā apspēlēta kinokameras fiziskā klātbūtne – gluži atšķirīgi no ierastajiem dokumentālistu paņēmieniem, kuros pieņemts izlikties, ka kinokameras vispār nav.

Filma "Dokumentālists" festivālā "Lielais Kristaps" saņēma arī festivāla Skatītāju balvu un portāla "Delfi" simpātiju balvu.

Foto: Filmas 'Dokumentālists' pirmizrāde

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!