Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 31. janvāra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt jaunu amerikāņu detektīvfilmu "Amerikāņu afēra" ("American Hustle").

Filmas pamatā ir patiesi notikumi par vērienīgu Federālā Izmeklēšanas Biroja (FIB) operāciju, kuras rezultātā tika atmaskotas plaša mēroga politiskās un biznesa krāpniecības shēmas.

"Amerikāņu afēras" darbība risinās 1978. gadā Ņujorkā. Uzņēmējs un veikls blēdis Ērvings Rozenfelds kādā ballītē iepazīstas ar striptīza dejotāju Sidniju Proseri. Drīz vien abi kļūst par mīlniekiem, un Sidnija iesaistās Ērvinga afērās, uzdodoties par britu aristokrāti. Tomēr abus afēristus notver FIB un piespiež sadarboties, lai atmaskotu citu krāpnieku shēmas. Apstākļus vēl vairāk sarežģī Ērvinga neizdevusies laulība ar neirotisko Rozalīnu.

Oficiālais filmas "Amerikāņu afēra" treileris:

Filmu ir skatītāju un kritiķu augsti novērtēts kinodarbs, par ko liecina arī fakts, ka filma jau saņēmusi "Zelta globusu" kategorijā "Labākā komēdija" godalgu, ASV Aktieru ģildes balvu par labāko aktieru ansambli, kā arī desmit ASV Kinoakadēmijas “Oskara” balvu nominācijas, tostarp labākās filmas, labākā režisora, scenārija un aktieru kategorijās. Kinoakadēmijas balvu nomināciju skaita ziņā “Amerikāņu afēra” līdzās zinātniskās fantastikas trillerim “Gravitācija” (10 nominācijas) un drāmai “12 gadi verdzībā” (9 nominācijas).

Filmas režisora un scenārija autora Deivida O'Rasela ("Optimista stāsts", "Cīnītājs") rokrakstam raksturīga improvizācija un koncentrēšanās uz personāžu emociju pasauli. Galvenajās lomās piedalās tādi spoži aktieri kā Kristians Beils, Bredlijs Kūpers, Eimija Adamsa, Džeremijs Reners un Dženifera Lorensa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!