Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īpašā, pandēmijas apstākļiem pielāgotā, daļēji attālinātā ceremonijā sestdienas, 10. aprīļa, vakarā Londonā pasniegtas Britu kino un televīzijas akadēmijas (BAFTA) balvas. Pirmās pasniegtas godalgas tā saucamajās tehniskajās kategorijās – par kostīmiem, grimu, specefektiem utt, kā arī britu īsfilmām. Ceremonijas otrā daļa notiks svētdien, 11. aprīlī.

Ceremonijas pirmajā daļā divas balvas – par kostīmiem, ka arī grimu un frizūrām saņēmusi filma "Ma Rainey's Black Bottom" – biogrāfisks stāsts par Ma Reiniju – vienu no pirmajām profesionālajām afroamerikāņu blūza dziedātājām, sauktu arī par "blūza māti".

Balvu par labāko skaņu saņēmusi filma "Sound of Metal", bet par vizuālajiem efektiem – filma "Tenet". Viss uzvarētāju saraksts atrodams BAFTA mājaslapā.

Ceremonijas tiešraide tika atlikta par vienu stundu, jo BBC pārraidīja īpašu piemiņas raidījumu par godu princim Filipam, karalienes Elizabetes II dzīvesbiedram, kurš no dzīves šķīrās piektdien, 9. aprīlī, 99 gadu vecumā.

Princis Filips savulaik pildījis Britu kino un televīzijas akadēmijas prezidenta pienākumus, bet šobrīd šo amatu ir uzņēmies viņa mazdēls princis Viljams.

Iepriekš bija plānots, ka princis Viljams apmeklēs abas ceremonijas daļas, kā arī teiks runu un pasniegs balvu, taču sēru dēļ viņa klātbūtne pasākumā ir atcelta.

Jau ziņots, ka BAFTA balvas šogad tiks pasniegtas 25 dažādās kategorijās, bet īpašā balva par mūža ieguldījumu kino tiks piešķirta Taivānas režisoram Angam Lī. Viņš iepriekš BAFTA godalgas dažādās kategorijās saņēmis par filmām "Tīģeris un drakons" (Crouching Tiger, Hidden Dragon), "Pī dzīve" (Life of Pi), "Prāts un jutīgums" (Sense and Sensibility un "Kuprainais kalns" (Brokeback Mountain).

Visvairāk nomināciju šogad saņēmušas filmas "Nomadland" un "Rocks" – katra uz balvu pretendē septiņās kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!