Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Ceturtdien, 11. janvārī, publicēts drīzumā gaidāmās biogrāfiskās drāmas "Back to Black," treileris. Filma vēstīs par 2000. gadu sākumā spoži uzmirdzējušo, bet pāragri mirušo dziedātāju Eimiju Vainhausu (Amy Winehouse, 1983-2011).

Filmas režisors ir Sems Teilors-Džonsons (Sam Taylor-Johnson), kurš līdz šim veidojis tādas filmas kā "Nowhere Boy" un "Fifty Shades of Grey". Eimijas Vainhausas lomu spēlēs aktrise Marisa Abela.
Filma sniegs ieskatu laikā, kad dziedātāja guva pirmos panākumus un izdeva albumu "Back to Black" - ierakstu, kas padarīja viņu par pasaulslavenu mākslinieci un uzlecošo zvaigzni.

Filmas sižets tiks vēstīts no Eimijas skatapunkta. "Tas būs vēstījums bez vainas sajūtas par sievieti un attiecībām, kas iespaidoja vienu no šī gadsimta leģendārākajiem albumiem," vēsta filmas veidotāji.

"Es nerakstu mūziku, lai kļūtu slavena," jaunās filmas treilera sākumā saka Abelas atveidotā Eimija Vainhausa. "Rakstu dziesmas, jo nezinu, ko darītu, ja nerakstītu".

Eimijas Vainhausas vīru Bleiku Fīlderu-Sivilu (Blake Fielder-Civil) atveidos aktieris Džeks O'Konels (Jack O'Connell). Vainhausas tēva Miča (Mitch Winehouse) lomā būs Edijs Mārsens (Eddie Marsan), bet māti Dženiju (Janis Winehouse-Collins) spēlēs aktrise Džuljeta Kauena (Juliet Cowan).

Lau gan līdz šim ir bijušas vairākas dokumentālās filmas par Eimiju Vainhausu, šī ir pirmā biogrāfiskā spēlfilma kopš dziedātājas nāves 2011. gadā. Kā sola tās veidotāji, tajā skanēs mūziķes lielākie hiti "Valerie", "Back to Black", "Rehab" un citas dziesmas.

"Back to Black" veidotāju radīto scenāriju ir akceptējuši Vainhausas mantinieki, kā arī izdevēji "Universal Music Group" un "Sony Music Publishing". Plānots, ka filma pirmizrādi piedzīvos šī gada 10. maijā.

Eimija Vainhausa bija ebreju izcelsmes britu dziedātāja, kas debitēja 2003. gadā ar albumu "Frank". Lielos panākumus viņai atnesa otrais albumus "Back to Black" (2006), kas bija nominēts "Grammy" balvai sešās kategorijās un piecās to arī saņēma. Tas joprojām ir 21. gadsimtā visvairāk pārdotais britu mūzikas albums, bet Vainhausa - 21. gadsimta pirmās desmitgades spilgtākā dziedātāja. Albuma saturu iedvesmoja Vainhausas traumatiskās un vētrainās attiecības ar draugu, vēlāk vīru Bleiku Fīlderu-Sivilu.

Vainhausa nomira 27 gadu vecumā no saindēšanās ar alkoholu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!