Foto: Kadrs no filmas "Slepkavība Austrumu ekspresī" (2017)

Ja decembris būtu filma, tad diezgan droši var teikt, ka vilciens tajā būtu galvenajā..., nu labi, vienā no galvenajām lomām. Gluži kā kino mākslas pirmsākumos brāļu Limjēru filmā pasažieri gaidīja vilciena ierašanos Sjotas stacijā, tā Rīgas stacijā tika sagaidīts vilciens no Viļņas. Tā bija gandrīz kā maģiska traukšanās cauri sienai, lai tiktu uz Cūkkārpas ekspresi kā "Harija Potera" filmās.

Ja janvāris būtu filma, tad mūsu galvenais varonis izspēlētu "Austrumu ekspreša" cienīgu scenāriju. Kā zināms, gan Agatas Kristi romānā, gan tā ekranizācijās noziegums notiek pēc tam, kad slavenais vilciens ir ieputināts un nevar turpināt ceļu. Par laimi, līdz tik radikāliem sižeta pavērsieniem neesam nonākuši, nedz Erkila Puaro, nedz kāda cita detektīva palīdzība nav bijusi nepieciešama, tomēr tas ir vedinājis pārcilāt atmiņā dažus no slavenākajiem kino darbiem, kuros vilcienam ir būtiska loma."

"Ceļojums uz Dārdžilingu"

Režisora Vesa Andersona daiļrades cienītājiem šaubu nav – vilcienfilma numur viens ir "The Darjeeling Limited" jeb latviešu valodas versijā "Ceļojums uz Dardžilingu". Tā ir ekstravaganta, krāšņa un drusku skumja komēdija par trīs brāļiem, kas devušies ceļojumā pa Indiju ar Dārdžilingas Himalaju vilcienu. Protams, ka stāsts nav tikai par krāsainām ainām aiz vilciena logiem, bet arī par ceļojumu pašu brāļu attiecībās. Galvenajās lomās - Ouens Vilsons, Džeisons Švarcmans, un Adriens Brodijs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!