Foto: Publicitātes foto
Tikai nedēļu - no 17. līdz 23. oktobrim – Latvijā piecos ekskluzīvos seansos būs iespējams vērot strauji uzlecošās kanādiešu režijas zvaigznes Ksavjē Dolana starptautisku atzinību ieguvušo filmu "Toms fermā" ("Tom at the Farm").

Filmas sižets stāsta par jaunu reklāmu veidotāju Tomu, kurš dodas uz laukiem apmeklēt bēres. Ierodoties tur, viņš ir pārsteigts, ka neviens viņu nepazīst un nezina, kādas attiecības viņu saistīja ar aizgājušo.

Drīz vien mirušā brālis Tomu iepin baisā spēlē, kurā Tomam ir jāuztur sērojošās ģimenes miers, lai nosargātu viņu labo vārdu un neaizskartu sērojošās mātes jūtas. Taču ģimenes tumšā pagātne draud sagādāt vēl lielākas nepatikšanas Tomam viņa braucienā uz laukiem.

Filmas "Toms fermā" oficiālais treileris:

Filma "Toms fermā" ir viens no tādiem neatkarīgā kino jeb indie žanra piederošiem veikumiem, kuri līdz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonāk tikai retos izņēmuma gadījumos, parasti no filmu izrādīšanas atsakoties nelielo ienākumu dēļ. Šoreiz tas iespējams, gaidot kino festivālu "Spektrs". "Toms fermā" skatītājiem būs iespēja noskatīties tikai piecos īpašos seansos "Kino Citadele".

Jauno kanādiešu režisoru Ksavjē Dolanu vienlīdz bieži dēvē gan par brīnumbērnu, gan par briesmu bērnu (enfant terrible). Lai kā arī nebūtu, apzīmējums "bērns" savā ziņā šeit iederas - Dolanam ir tikai 25 gadi, kas režisoram tāds nieks vien ir. Taču Dolana veikumus par bērnišķīgiem nosaukt nevarētu, un psiholoģiskais trilleris ar amerikāņu kino garšu "Tom at the Farm" sola gan intrigas, gan spriedzi, gan provokācijas.

Filmas "Toms fermā" īpašos seansus iesaka arī Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas jau decembrī uz Rīgu vedīs jaunāko režisora Dolana veikumu "Māmiņa" ("Mommy"). Filma ieguvusi Kannu kinofestivāla žūrijas balvu un turpina plūkt laurus iespaidīgākajos pasaules filmu festivālos.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls pirmo reizi norisināsies no 2. līdz 12.decembrim, piedāvājot skatītājiem vairāk nekā 120 filmas, tai skaitā Latvijas Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps - 2014" konkursa un ārpuskonkursa skates, Eiropas kino retrospektīvu, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programmu, filmu festivāla "2ANNAS" sarūpēto īsfilmu programmu un scenāristu konferenci, dokumentālo filmu programmu "Artdocfest Riga", Rīgas Kino muzeja veidoto programmu "Kino 1914" un "Riga Meetings" - industrijas sadaļu, ko Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros veido Nacionālais Kino centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!