Foto: Publicitātes foto

Pirmā latviešu 3D formāta veidotā filma "Rīga-2041" ieguvusi speciālbalvu Korejas starptautiskajā 3D filmu festivālā, informēja filmas veidotāju pārstāve Katrīna Daugule.

Korejas 3D festivāls, kas ir viens no nozīmīgākajiem pasaules kinofestivāliem streoskopisko filmu žanrā, šogad norisinājās septīto reizi. Septembra pirmajā pusē Dienvidkorejas lielākajā ostas pilsētā Pusanā tika izrādītas 40 filmas no 17 pasaules valstīm, tajā skaitā pirmā latviešu 3D filma "Rīga-2041". Festivālā filmas sacentās desmit kategorijās.

Filma "Rīga-2041", kas savu pirmizrādi piedzīvoja šā gada sākumā, stāsta par Rīgu laikā, kad to pārņēmis laimes kults. Tajā ir apvienoti vairāki nesaistīti stāsti, kas ataino cilvēku meklējumus pēc laimes. Pie filmas strādājusi starptautiska režisoru komanda - latviešu režisori Kārlis Vītols un Didzis Eglītis, kā arī Trīna Rūmeta no Igaunijas un rumāņu režisore Adina Istrate.

Stāstu varoņus atveido Inga Tropa, Loreta Ezeriņa, Georgijs Surkovs, Dainis Gaidelis, Jurijs Djakonovs, Sandra Kļaviņa un citi.

Patlaban filma "Rīga-2041" skatāma arī Rīgā, kinoteātrī "Kino Citadele", nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!