Režisores Unas Rozenbaumas īsfilma "Logs", kas Nacionālajā kino festivālā "Lielais Kristaps 2012" tika nominēta kā "Labākā īsfilma" un "Labākais operatora darbs", ir iekļauta vadošā Eiropas kino festivāla "Raindance Film Festival" oficiālājā izlasē, portālu "Delfi" informē sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Krivade.

Īsfilma "Logs" tiks rādīta Londonā 30.septembrī un 1.oktobrī kinoteātrī "Apollo Cinema Piccadilly".

Filmā galvenās lomas atveido jaunie aktieri Anete Saulīte un Ģirts Liuziniks, bet pārējos tēlos iejutušies Gundars Āboliņš, Maija Apine, Juris Laviņš, Aigars Apinis, Armands Berģis u.c.

"Raindance Film Festival" ir vadošais Eiropas neatkarīgo filmu festivāls, kas dibināts 1993. gadā un tiek uzskatīts par vienu no 50 svarīgākajiem pasaules kino notikumiem.

Festivāla dibinātājs un direktors Eliots Grūvs atzīmē: "Šogad festivālam ir rekordliels pieteikumu skaits - 4000 tūkstoši filmu no 70 valstīm, no kurām tika izvēlētas 105 pilnmetrāžas filmas un 139 īsfilmas."

Filmas producente Zane Puriņa kopā ar režisori Unu Rozenbaumu dosies uz Londonu un uzsver, ka šis ir nozīmīgs sasniegums, kā arī priecāsies kādā no seansiem sastapt Londonā dzīvojošos latviešus.

Latvijā īsfilmu būs iespējams noskatīties īpašā Latvijas labāko īsfilmu programmā, ko no 21. septembra demonstrēs "Kino Citadele", bet no 11. oktobra "Splendid Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!