Foto: Krista Briģe
Otrdien, 26. martā, pulksten 19.30, Daugavas stadionā norisināsies otrais pasākums ciklā "Deja domā. Dejas balvu gaidot", ko organizē Latvijas Dejas informācijas centrs (LDIC). Cikls sniedz iespēju tuvāk iepazīties ar jaunizveidotā nacionālas nozīmes apbalvojuma – Dejas balvas – nominantiem.

Šajā reizē vārds tiks dots vairākiem skatuviskās tautas dejas horeogrāfiem – Dagmārai Bārbalei (nominēta balvai par deju lieluzvedumu "Vēstījums rakstos"), Jānim Ērglim (nominēts par lieluzvedumu "Māras zeme") un Jurim Gogulim (nominēts par izrādi "Vēja stāsts"). Tāpat sarunā piedalīsies mūsdienu dejas pārstāvji – horeogrāfi Liene Grava (nominēta par izrādi "Kvēldiegs") un Edmunds Veizāns, kurš ir viens no kandidātiem kategorijā "Ieguldījums dejas mākslā", kā arī veidojis nominēto koncertuzvedumu "Pareizs ir nepareizais".

Tikšanos vadīs Latvijas Dejas informācijas centra valdes priekšsēdētāja, dejas kritiķe Inta Balode, kura mudinās dalībniekus domāt – kā skatuviskajā tautas dejā izpaužas mūsdienīgums, un kā mūsdienu dejā – tautiskums? Kādas ir attiecības starp mazās un lielās formas izrādēm? Kā horeogrāfi raksturo dažādu profesiju amatierdejotājus: ar ko dejā atšķiras ārsti no skolotājiem, un ar ko – datorspeciālisti no juristiem? Nominanti arī dalīsies ar sev īpašiem foto un video materiāliem un sniegs atbildes uz apmeklētāju jautājumiem.

Pasākums ir par brīvu, bet, tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesentus lūgums iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu info@dance.lv.

Dejas balva ir Latvijas augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā – baletā, laikmetīgajā dejā, mūsdienu un skatuviskajā tautas dejā. Pirmo reizi to pasniegs šī gada 29. aprīlī par izciliem sasniegumiem 2017. un 2018. gadā.

Biļetes uz Dejas balvas pasniegšanas ceremoniju ierobežotā skaitā pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!