Liepājas teātrī jau mēnesi strādā režisors Dž.Dž.Džilindžers, informē teātra pārstāvji. Viņa vadībā top komēdija "Vārdiņš", kuras pirmizrāde paredzēta 11. martā.

Lugu "Vārdiņš" ("Le Prenom") no franču valodas tulkojusi Inga Rozentāle-Pejū, un tā Latvijā tiek iestudēta pirmo reizi. Lugas autori ir Matjē Delaports un Aleksandrs de Lapateljērs, 2012. gadā pēc viņu scenārija veidota arī filma ar šādu pašu nosaukumu, un Francijā tā ieguvusi lielu popularitāti.

Izrādes darbība risinās vakariņu laikā: pie Elizabetes un Pjēra ierodas Elizabetes brālis Vincents, viņa draudzene Anna, kas ir bērniņa gaidībās, kā arī bērnības draugs Klods. Vakariņu gaitā notiek dažādi pārpratumi.

Izrādē piedalīsies aktieri – Signe Dancīte, Everita Pjata-Gertnere, Rolands Beķeris, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, kas, radot izrādes noskaņu, izpildīs arī dziesmas franču valodā, kuras šobrīd – darba procesā – apgūst ne tikai pie vokālās pedagoģes, bet arī pie franču valodas konsultantes.

Kopā ar režisoru strādā mākslinieku komanda – scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe un režisora asistente Linda Kalniņa, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!