Foto: LETA
Jaunā Rīgas teātra projektu "JRT lasa grāmatas mājās" turpina aktieris Vilis Daudziņš. Viņš izvēlējies pašizolācijas laikā lasīt Latviešu tautas ticējumus par slimībām un drudzi, kā arī pasaku "Apmelotā sieva".

Atgādinām, ka projekts "JRT lasa grāmatas mājās" sākās 15. martā, pēc tam, kad Latvijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis un slēgtas dažādas publiskās vietas un kultūras iestādes, tai skaitā teātri.

Kā pirmais projektu uzsāka aktieris Gundars Āboliņš, kurš no sava grāmatu plaukta bija izvēlējies Renesanses laika itāliešu autora Džovanni Bokaču darbu "Dekamerons", kas vēsta par 10 jauniešiem, kuri pārlaiž mēra laikus kādā villā pie Florences, viens otram stāstot stāstus un dziedot dziesmas.

Jau ziņots, ka līdzīgu iniciatīvu uzsākusi arī teātra trupa "Kvadrifrons", tāpat arī citas kultūras institūcijas atradušas dažādus veidus, kā ar saviem skatītājiem un klausītājiem uzturēt kontaktu tiešsaistē.

Kultūras ministrijas (KM) iestādes no 16. marta uzsākušas informatīvu kampaņu "#Ēkultūra", aicinot iedzīvotājus ārkārtējās situācijas laikā visdažādākās kultūras norises izbaudīt virtuāli, savukārt kultūras jomā pieejamos e-pakalpojumus saņemt attālināti, iestādes klātienē neapmeklējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!