Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

"Dailes teātra priekšgalā ir divi pilnīgi traki cilvēki ar milzīgām ambīcijām," tā par trim gadiem direktora Jura Žagara un mākslinieciskā direktora, režisora Viestura Kairiša vadībā un šajā laikā notikušajām pārmaiņām saka Dailes teātra aktrise Ieva Segliņa. Viņa kopā ar kolēģi Dārtu Daneviču "Delfi TV" raidījumā "Kultūrklubs" stāsta, cik būtiska teātra kolektīvam ir kopīgā kalnā kāpšana, lai sasniegtu lielus un ļoti konkrētus mērķus.

Kādreizējais Dailes teātra aktieris, uzņēmējs Juris Žagars un režisors Viesturs Kairišs Dailes teātra vadībā darbu sāka 2020. gada martā, neilgi pirms Covid-19 pandēmijas ierobežojumu izziņošanas. Abas aktrises atzīst – trīs gadu laikā Dailes teātrī notikušas un joprojām notiek brīnišķīgas un būtiskas pārmaiņas.

Kā intervijā raidījumā "Kultūrklubs" īpaši uzsver Daneviča, šī pārmaiņas skar daudz un dažādus līmeņus – gan māksliniecisko, gan organizatorisko, gan sadzīviskas sadarbības līmeni: "Mākslinieciskais kurss šobrīd ir kaut kas pavisam nebijis un ar citu vērienu. Arī saturiskais satvars ir labā un kvalitatīvā nozīmē ļoti ambiciozs, ar lielu akcentu uz to, lai mēs ietu uz pašu augstāko iespējamo kvalitāti. Savukārt cilvēciskā saskarsmes līmenī mani ļoti imponē tas, ka vadība ir ieviesusi īpašas satikšanās dienas. Reizi mēnesī viss kolektīvs satiekas un tiek izskatīti jautājumi, kuru izlemšana ir nodota mūsu ziņā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!