Foto: Publicitātes foto
No 25. oktobra līdz 24. novembrim tumšajā rudens mājsēdes laikā piecos koncertos atkal uzmirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas ir viena no Liepājas Simfoniskā orķestra vērtīgākajām tradīcijām, dāvājot brīnišķīgus klasiskās un džeza mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā.

2021. gada 29. oktobrī pulksten 19.00 piedāvājam noskatīties spožā pianista Georgija Osokina solokoncertu "Friderika Šopēna klaviermūzika".

Koncerta ieraksts veikts 2021. gada 2. jūlijā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars".

Spožā uzvara prestižajā Šopēna konkursā Varšavā, koncertdarbība un vizuālais tēls – viss liecina, ka starptautiski atzītais pianists Georgijs Osokins ir ciešā garīgā tuvībā ar dižo poļu ģēniju. Arī mums būs iespēja par to pārliecināties programmā, kas veltīta tikai un vienīgi Šopēnam – sapņainam, brāzmainam, vīrišķīgi ieturētam, pārjutekliskam, neizzināmam, uzminamam.

Programma veidota oriģinālā un aizraujošā dažādu žanru kompozīciju virknējumā.

Ievadā likta noktirne; protams, skanēs komponistam tik tuvās mazurkas (viņa radošā mūža caurviju žanrs), būs kādas 10. opusa un 25. opusa etīdes (arī tā, ko mēdz saukt par "Revolucionāro") un daži eleganti valši. Pirmās daļas saturā ievīta aizraujošā, kontrastu pilnā Fantāzija faminorā un Trešā balāde, kuras tapšanu, iespējams, iedvesmojis kāds ūdens gars, savukārt koncerta noslēgumā likta vērienīgā un karaliskā Polonēze Labemolmažorā op. 53.

2022. gada martā Liepājas Starptautiskais Zvaigžņu festivāls notiks jau 30. reizi.

To sākotnēji kā Pianisma zvaigžņu festivālu iedibināja kolektīva ilggadējais vadītājs, diriģents Imants Resnis, un tas sadarbībai ar orķestri piesaistījis jau ap 200 slavenu solistu no visas pasaules.

Gatavojoties lielajai jubilejai, Liepājas Simfoniskais orķestris ielūdz ikkatru mūzikas mīļotāju satikties tuvāk ar zvaigznēm, kuras Liepāju apmeklēja 2021. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!