Foto: Publicitātes foto
Nacionālajā kultūras mantojuma pārvaldē (NKMP) notikusi tiešsaistes diskusija par kultūras priekšmetu nozīmi, to apdraudējumu un nepieciešamo rīcību ar kultūras priekšmetiem saistītu nelikumīgu darbību mazināšanai.

Diskusijā jomas profesionāļi: NKMP Kultūras priekšmetu aprites daļas vadītājs Jānis Asaris, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš, kā arī mākslas tirgus un tiesībsargājošo instanču pārstāvji skaidroja dažādus ar kultūras priekšmetu apriti saistītus jautājumus – kas ir uzskatāms par kultūras priekšmetu vai aizsargājamu senlietu, kā rīkoties tos atrodot, un kādi ir noteikumi kultūras priekšmetu izvešanai vai ievešanai valstī.

Diskusijā tika aplūkotas arī mākslas tirgus aktualitātes, kā arī Krimināllikuma grozījumi un to ietekme uz kultūras priekšmetu aizsardzību.

Savukārt vēstures entuziasts un pēdējā laika lielākā monētu depozīta atradējs Augusts Gerdts dalījās ar savu pieredzes stāstu par senlietu atrašanu.

Skatieties diskusijas ierakstu šeit:

Diskusija aizsāk informatīvo kampaņu par kultūras priekšmetu nelikumīgas aprites mazināšanu. Kampaņa norisinās visā informatīvajā telpā – masu medijos, sociālajos medijos un pilsētvidē, ieskaitot starptautisko lidostu "Rīga" un Rīgas starptautisko autoostu.

Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde

National Heritage Board of Latvia

Управление национального культурного наследия

M.Pils iela 17/19, Rīga

LV1050 LATVIJA

www.nkmp.gov.lv

https://www.facebook.com/mantojums

https://www.instagram.com/mantojums/

https://twitter.com/mantojums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!