Foto: Publicitātes foto

Medijs "Meduza" publicējis garu sarakstu ar Krievijas šovbiznesa elementiem, kuriem savā dzimtenē nu ir "piegriezts skābeklis". Listē ir vairāk nekā 50 personu. Papildināto melno sarakstu nule saņēmuši Krievijas producenti un reklāmdevēji. Publiska karjera Krievijā beigusies par estrādes karali dēvētajam Filipam Kirkorovam. Nežēlastībā kritis arī Dima Bilans, kurš līdz šim paudis lojalitāti Kremļa īstenotajai politikai.

Jaunais "melnais saraksts" sagatavots un izsūtīts februāra sākumā; ar tā saturu padalījušies divi savstarpēji nesaistīti mūzikas industrijas avoti. Kopumā sarakstā iekļauti vairāk nekā 50 mūziķi un grupas, liela daļa no tiem ir nišas mākslinieki. "Meduza" norāda uz pārsteigumu, proti, sarakstā atrodami arī tādi dziedātāji, kuri vēl nupat uzstājušies patriotiskos pasākumos.

Aizliegto mākslinieku vidū ir skandalozās "pliko ballītes" viesi – Lolita, Filips Kirkorovs, Dima Bilans, Gļukoza un Anna Asti.

Protams, sarakstā minēti tie, kas pauduši pretkara nostāju. Taču iekļautas arī tādas personības, kuras par karu izvēlējušās nerunāt vispār jeb klusētāji. Daži no aizliegtajiem māksliniekiem par kara tematiku publiski izteikušies ārkārtīgi uzmanīgi, taču arī tas nav pasargājis viņus no karjeras strupceļa.

"Šī ir trešā iterācija," par sarakstu anonīmi izteicies kāds mūziķis. Pirmo reizi par ideju veidot nevēlamo mākslinieku sarakstu viņš uzzinājis īsi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, proti, zinājis, ka tāds tapšot, jo viņu pabrīdinājuši cilvēki prezidenta administrācijā. Ja mūziķis nevēlas mainīt savu politisko nostāju un redzējumu, viņš tajā tikšot iekļauts. Nule atjaunotais – jau trešais – saraksts "palaists" tieši no Kremļa, uzskata mūziķis.

Nonākšana šādā sarakstā māksliniekam nozīmē to, ka viņš turpmāk nedrīkstēs uzstāties pasākumos, kuru organizēšanā iesaistīts valsts finansējums. Aizliegtā mākslinieka seja arī nedrīkst parādīties vides reklāmā un plakātos.

Krievijas varasiestādes gan noliedz, ka pastāvētu šāds aizliegto mūziķu slepenais saraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!