Foto: DELFIKadrs no video

Par krievu estrādes karali dēvētais Filips Kirkorovs aizbraucis uz Donbasu, kur viesojies slimnīcā un teicis runu militārpersonām, raksta medijs "Meduza".

"Kirkorovs, kurš vēl nesen atgriezās no Madonnas koncerta. Kirkorovs, kurš, maigi sakot, maz atbilst krievu tradicionālajām vērtībām. Kirkorovs, kurš vēl nesen aizstāvēja Allu Pugačovu no Margaritas Simonjanas uzbrukumiem..." – ar šādu liriku par viņa došanos uz Donbasu sāk žurnālists Maikls Naki, kurš savā "YouTube" kanālā analizē Krievijas pirmā līmeņa zvaigžņu dzīvi patlaban. Tagad Kirkorovs attapies Donbasā.

Krievu estrādes karalis pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ieņēma klusējošu pozīciju, un kādu laiku tas viņam ļāva turpināt karjeru un baudīt pielūgsmi. Taču nu arī viņš kritis Kremļa režīma nežēlastībā – pēc skandalozās "pliko ballītes" Kirkorovs gan atvainojās, taču tāpat tika "izgriezts" no Jaungada TV šoviem, un tagad viņa vārds atrodams neoficiālajā un slepenajā "melnajā sarakstā", kur iekļautas 50 Krievijas šovbiznesa personības. Faktiski Kirkorovs savā dzimtenē ticis "atcelts" un viņa tālākā karjera ir apdraudēta.

Pēc lielā pazemojuma mākslinieks nule paviesojies Krievijas okupētajā Ukrainas daļā. Viņš ieradies pie krievu karavīriem slimnīcā Gorlovkā, kur aprunājies ar tiem. Tāpat viņš līdzi vedis humāno palīdzību militārpersonām, raksta Kremļa kontrolētās ziņu aģentūras. Gorlovkā viņš nodziedājis vairākas dziesmas un teicis runu: "Man ir sava valsts un nekur prom es neiešu. Es šeit dzīvoju un turpināšu dzīvot," pauda viņš.

Vēlāk Kirkorovs savā "Telegram" publicēja foto, kurā redzams sabrukušā kultūras nama zālē Gorlovkā. "Šajā zālē pirmo reizi izskanēja mans hits "Atlantīda". Tagad šī zāle ir izpostīta. Bet mēs neesam iznīcināti. Es neesmu iznīcināts. Ar mūsu varoņu palīdzību šeit mūzika joprojām skanēs," rakstīja viņš. Medijs "The Insider" atzīmē, ka "atcelto" mākslinieku žēlabainie vārdi ir pavēle no prezidenta administrācijas puses, jo tiem ir jāpauž nožēla par savām "kļūdām".

Maikls Naki analizē, ka teorētiski Kirkorovs līdz šim varēja brīvi ceļot pa pasauli, bet turpmāk, visticamāk, daudzas durvis viņam tiks aizvērtas. Kirkorovs līdz šim par karu un Kremļa režīmu bija klusējis, bet nu ir piespiests nostāties režīma pusē. Tam viņš piekritis, jo acīmredzot ļoti vēlas turpināt pelnīt naudu Krievijā. "Patiesībā tagad katrs būs spiests izdarīt šo izvēli, jo sēdēt uz diviem krēsliem vairs neizdosies. Tas notiks pakāpeniski. Joprojām ir daudz dziedātāju, aktieru, komiķu un blogeru, kuri vēl nav piespiesti izdarīt izvēli, taču tas nebūs uz ilgu. Tiklīdz kā viņi pamaisīsies pa kājām kādam "stukačam", sāksies problēmas," skaidro Naki.

Kirkorovs amatpersonu uzmanības lokā nonāca pēc skandalozās ballītes, par kuru, kā runā, Vladimiram Putinam ziņojis režisors Ņikita Mihalkovs. Visus ballītes viesus pēc tam sāka vajāt institūcijas, daudziem tika "nogriezti" ienākumu avoti, savukārt Kirkorovs beidzot bija piespiests nostāties Kremļa pusē un tagad pat devies uz Donbasu.

Atgādinām, ka pērn martā Tallinā mītošais publicists, mūzikas žurnālists un aktīvs Kremļa kritiķis Artēmijs Troickis medijam "Doždj" par Filipu Kirkorovu teica: viņam nāksies pozicionēties, jo Filips salūzīs zem spiediena.

Tobrīd Krievijā vēl nebija pieņemts likums pret LGBT propagandu, savukārt Kirkorovs bija viens no tiem māksliniekiem, kas, līdzīgi kā daudzi, par karu un notiekošo kopumā klusēja. Vienlaikus Kirkorovs vienmēr bijis zināms kā liels liberālo vērtību cienītājs. Troickis toreiz teica, ka dziedātājs ir šausmās no tā, kas viņa valstī notiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!