Foto: Reuters/Scanpix

Tabloīda "Page Six" rīcībā ir nonākusi aktrises Andželīnas Džolijas juristu iesniegtā prasība-dokuments, kurā apgalvots, ka bijušais vīrs, aktieris Breds Pits, ir bijis fiziski vardarbīgs vēl pirms 2016. gada incidenta lidmašīnā, pēc kura aktrise iesniedza šķiršanās pieteikumu.

4. aprīlī aktrises juristu komanda iesniedza prasību, kas mēģina publiskot pierādījumus, kas liecina, ka Breds Pits ir atteicies ļaut bijušajai sievai pārdot daļu no viņu kopīpašumā esošās Francijas vīna darītavas Château Miraval, ja vien viņa neparakstīs "apgrūtinošu" un "paplašinātu" konfidencialitātes līgumu (NDA).

Dokumentā teikts: "Lai gan Pita fiziskās vardarbības vēsture pret Džoliju sākās krietni pirms ģimenes lidojuma no Francijas uz Losandželosu 2016. gada septembrī, šis lidojums bija pirmā reize, kad fiziskā vardarbība tika vērsta arī pret bērniem. Pēc notikuma, Džolija Pitu nekavējoties pameta."

Saskaņā ar šo iesniegumu, Pits esot rosinājis, lai Džolija piesegtu viņa "personisko pārkāpumu, neatkarīgi no tā vai tas ir vai nav saistīts ar Château Miarval." Tas esot bijis mēģinājums neļaut aktrisei runāt par viņa iespējamo vardarbību. Džolijas advokāti arī apgalvo, ka Pits vēlējies, lai viņa līgumiski būtu spiesta klusēt pēc tam, kad uzzināja, ka 2021. gadā viņa ir iesniegusi pieteikumu strīdā par bērnu aizbildniecību. Tas esot sastāvējis no "e-pasta vēstulēm, ģimenes liecībām un citiem pierādījumiem." Toreiz Pits piekrita iegādāties Džolijas vīna darītavas akcijas, taču vēlāk atteicās, baidoties, ka šie slepenie dokumenti varētu tikt publiskoti.

Foto: Publicitātes foto

Aktrises advokāts Pols Mērfijs paziņojumā izdevumam "Page Six" teicis: "Pita kungs atteicās pirkt Džolijas kundzes daļu, ja viņa neparakstīs konfidencialitātes līgumu. Viņas īpašuma daļu neiegādājoties un pēc tam iesūdzot tiesā, Pits parādīja, kāpēc viņam šis līgums bija tik svarīgs. Viņš centās noslēpt paša vardarbību pret Džolijas kundzi un viņu ģimeni." Advokāts atsaucas uz 2022. gada Pita prāvu pret Džoliju par vīna darītavas akciju pārdošanu citai ieinteresētajai pusei.

4. aprīļa iesniegumā apgalvots, ka Džolija "nekad nav izvirzījusi apsūdzības" pret Pitu, jo "uzskatīja, ka labākais risinājums ir pašam Pitam uzņemties atbildību un palīdzēt ģimenei atgūties no paša izraisītā pēctraumatiskā stresa." Pita pārstāvji jaunāko informāciju nav varējuši komentēt, bet tikmēr cits, Pitam tuvs informators "Page Six", sacījis, ka Džolija "pastāvīgi cenšas novērst uzmanību no juridiskiem zaudējumiem ar neatbilstošas un neprecīzas informācijas sniegšanu" turpmākajos tiesas pieteikumos. Informators piebildis: "Viņas modelis ir katra zaudējuma gadījumā atgriezties pie šīs taktikas... tā, ka te nav nekā jauna."

Iepriekšējos dokumentos, kas 2023. gada jūnijā nonāca "Page Six" rīcībā, Pits apgalvoja, ka Džolija, viņa "atriebīgā" sieva, pārdeva savas vīna darītavas akcijas pēc tam, kad Pitam tika piešķirta kopīgā aizbildniecība pār viņu sešiem bērniem. Šis lēmums gan vēlāk tika atcelts. Tāpat dokumentā apgalvots, ka Džolija bijusi tā, kura iesniegusi "vēl plašāku" konfidencialitātes līgumu, savukārt Pita komanda bija piedāvājusi "standarta" konfidencialitātes līgumu, kas paredzēts tikai "uzņēmuma aizsardzībai".

Aktieri 2008. gadā kopā iegādājās Château Miraval. Īpašums ir vīna dārzs (pat tapis godalgots dzirkstošais rozā vīns). Tāpat bijušie mīlnieki turpina cīņu par aizbildniecību pār bērniem. Pārim, kas apprecējās 2014. gadā, ir seši kopīgi bērni: 22 gadus vecā Šiloha, 20 gadus vecais Pakss, 19 gadus vecā Zahara, 17 gadus vecais Madokss un 15 gadīgie dvīņi Vivjena un Nokss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!