Foto: DELFI

Trešdienas vakarā Rīgas centra kinoteātrī "Splendid Palace" pulcējās tie ļaudis, kuri pirmie vēlējās novērtēt Andreja Ēķa jaunāko lolojumu – psiholoģisku trilleri "Dumpis". Seriāla pirmizrādi vēroja tā aktieri, radošā komanda un viņu draugi, kā arī netipiski kuplā skaitā – bijušās un esošās amatpersonas.

Lai gan sabiedrībā zināmi ļaudis itin bieži pagodina pašmāju filmu un seriālu pirmizrādes, vienkopus redzēt tik daudz politiķu un politikai pietuvinātu personu negadās bieži. "Dumpi" devās baudīt, piemēram, veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) ar kundzi Lindu, kā arī ļaudis, kas vēl nesen bija augstākajos amatos – kādreizējais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), Rīgas eksmērs Mārtiņš Staķis (P).

"Dumpis" šķita interesants vakara pavadīšanas veids arī Saeimas deputātiem Raivim Dzintaram (NA) un Didzim Šmitam (LZP), un arī iepriekšējā sasaukuma deputātam Mārtiņam Bondaram. No Rīgas rātes gaiteņiem savukārt atnāca Olafs Pulks (JV).

Par ko vēsta Ēķa daudzsēriju filma? Tā ir uz patiesiem notikumiem balstīta vēsturiskā drāma, kas norisinās 1975. gada Rīgā – viena cilvēka uzsākta cīņa pret valdošo iekārtu, kas izraisa dumpi uz PSRS bruņukuģa "Storoževoj". Psiholoģiskais trilleris ļauj sekot līdzi cilvēka cīņai pret nepārvaramo varu, spilgti portretējot dažādos varoņu raksturus un viņu vērtības, kas pakļautas valdošās sistēmas spiedienam, apdraudot gan dzīvību, gan tālāko pastāvēšanu. Vairāk par filmu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!