Foto: Privātais arhīvs

"Ar "Draugiem" cilvēki sāka lietot internetu arī mājās. Līdz tam viņi darbā palasīja "Delfus" un vēl šo to, bet – kam gan tas internets mājās? Šis sociālais tīkls cilvēkiem sniedza izklaidi mājas datorā," – tā laika posmu ap 2005. gadu atceras portāla runasvīrs Jānis Palkavnieks. Oranžais portāls šomēnes svin 20 jubileju un, nē, tam neklājas nemaz tik slikti nedz apmeklējuma ziņā, nedz finanšu rādītājos.

Tā ir taisnība, ka "Draugi" tagad ir tāds kā vecāku cilvēku portāls, dati to apstiprina – vairums aktīvo lietotāju portālam pieslēdzās pirms teju 20 gadiem, tagad viņiem ir 50, 60, 70. Gana daudz ir arī to, kas savulaik pieslēdzās, būdami mazi bērni. Izklaižu te netrūkst, proti, "Draugos" ir 49 spēlītes visām interešu grupām. Iecienītākā – "Okeānija". Tas ir kas līdzīgs "Fermai" portāla ziedu laikos, tikai zem ūdens, smej Jānis Palkavnieks.

"Draugos" joprojām atrodami vairāki politiķi. Nevar neminēt bijušo Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu, šķiet, rekordistu galeriju ziņā. Viņam "draugos" ir 633 (!) bilžu kaudzītes. Edvards tur, Edvards šur, Edvards viskautkur, un ļoti daudz politikas. "Kādam, kurš saka: tas nav izdarāms, nekad nevajadzētu pārtraukt kādu, kurš to dara," – to Smiltēns iesaka citiem

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!