Foto: Publicitātes foto
Jauna gada sākums tradicionāli simbolizē pārmaiņas arī cilvēkos, mudinot tos kļūt labākiem un reizi par visām reizēm sasniegt iepriekšējos gados nospraustos mērķus.

Savas jaunā gada apņemšanās ir arī dziedātājai Lindai Leen (attēlā), kura 2013. gadu veltīs ne tikai profesionālu panākumu gūšanai, gatavojot tradicionālo 14.februāra koncertu un ierakstot jaunu albumu, bet arī garīgās pasaules izkopšanai.

"Manas apņemšanās nākamajam gadam ir pacietība un mērenība. Tās gan ir lietas, kuras nav diez ko raksturīgas radošiem cilvēkiem, tomēr esmu apņēmības pilna tās ieviest savā ikdienā.

Esmu no tiem cilvēkiem, kuri visu cenšas paveikt maksimāli labi un tik daudz, cik vien ir manos spēkos, tādēļ šī mērenības izjūta reizēm pieklibo, jo darba apjoms, ko esmu uzņēmusies, mēdz būt nedaudz par lielu.

Šī tendence attiecīgi atspoguļojas ne tikai profesionālajā, bet arī citās dzīves jomās, ieskaitot veselību un dzīves kvalitāti kopumā, tādēļ būtu patiešām svētīgi rast zelta vidusceļu starp vēlēšanos paveikt visu un rast arī iespēju sevi pasaudzēt.

Mērenība ir veids, kā iegūt maksimālo, iztiekot bez upuriem," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Linda Leen, piebilstot, ka jaunas kvalitātes piešķiršana dzīvei palīdzētu ne tikai produktīvāk strādāt, bet arī labāk dzīvot.

"Arī pacietības, mūsdienās, šķiet, trūkst daudziem. Vēlamies iegūt visu un uzreiz, tā sevi dedzinot. Tas ir saistīts ar lielo dzīves tempu. Ir sajūta, ka no mūsdienu cilvēka reizēm tiek prasīts pārāk daudz, lai viņš spētu veiksmīgi noturēties apritē.

Lai cilvēks būtu veiksmīgi pašrealizējies, jāprot īstajā laikā pieņemt profesionālajai attīstībai vai ģimenes izveidošanai labvēlīgus lēmumus. Visam ir savs īstais laiks. Un pacietība ir šī laika mērs," uzskata Linda Leen.

Pēc dziedātājas domām, viņas jaunā gada apņemšanās gan ir samērā abstrakti jēdzieni, jo katram nozīmē ko citu, un ir samērā grūti noformulēt, kā tās izpaudīsies katra cilvēka ikdienā.

"Mērenība iet roku rokā ar pacietību, vien katra izpaužas savā laikā. Katrs jau pats jūt, kas ir tas, kas ikdienā traucē un no kā ir jāatbrīvojas, lai justos absolūtā komfortā ar sevi," nosaka Linda Leen.

Neraugoties uz rūpīgi apdomātajām jaunā gada apņemšanām, dziedātāja atklāj, ka īpašu sarakstu, kurā fiksēt gaidāmā gada mērķus nekad nav sastādījusi.

"Jaunā gada apņemšanos sarakstu parasti neveidoju, jo pēc noteikta laika lietas un notikumi zaudē savu aktualitāti vai atrisinās citādā veidā, kā plānots. Tomēr izšķirošā nozīme ir spējai koncentrēties uz vienu - pašu svarīgāko mērķi, neizšķiežot sevi neskaitāmos sīkumos. Rūpīgi izsverot, nonākt pie prioritātēm un pie tām arī turēties.

Protams, nenotiks brīnumi, kas šīm gada sākumā piefiksētajām vēlēšanām liks piepildīties vienā mirklī, tomēr ticu domu spēkam, kas ļaus koncentrēt savu enerģiju izvirzītajam mērķim un tādā veidā dos komandu it visām cilvēka maņām, kas strādā pie tā sasniegšanas.

Tas savā veidā ir papildus resurss, kas cilvēkam dots, lai sasniegtu kāroto, jo mūsu labā strādā zemapziņa, kas visu savus spēkus koncentrē tai lietai, kas izvirzīta kā galvenā prioritāte," skaidro dziedātāja.

Taujāta, vai jauna gada sākums mūziķei sniedz arī maģisko jauna sākuma sajūtu, Linda Leen atbild noliedzoši.

"Maģiskā sajūta mani piemeklē Saulgriežos, bet jauns gads kā īpašs laika atskaites punkts palicis vien bērnības atmiņās. Savu laiku skaitu daiļrades periodos, iedalot tos albumos vai koncertos, nevis mēnešos vai gados.

Pēc tiem seko klusuma periods, savukārt tad atkal nāk ideju ģenerēšanas process, kas kulminē jaunā albumā vai koncertā, radot nebeidzamu iedvesmas un laika apli," stāsta Linda Leen.
Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!