Foto: Publicitātes foto

Populārā Rīgas kluba Coyote Fly, kā arī restorāna Bibliotēka N°1 līdzīpašnieks Oskars Skara (attēlā) lepojas ne tikai ar veiksmīgu profesionālo darbību, bet arī divpadsmit gadu ilgu pieredzi interjera dizainā.

Tā Skaram noderējusi arī, iekārtojot telpas, tomēr, kā pats kluba līdzīpašnieks smej, tas ir tikai viens no komponentiem, kas nodrošina izklaides vietas panākumus.

"Izklaides nozares bizness nebūt nav tik vienkāršs, kā tas bieži vien izskatās no malas, jo, lai gūtu panākumus, nedrīkst atslābt ne mirkli. Nepietiek tikai ar spīdošu ideju un piemērotu vietu.

Uz tikko atvērtu klubu visbiežāk klienti nāk intereses pēc, kas bieži vien pēc kāda laika noplok, tāpēc svarīgi ir nemitīgi attīstīties un negulēt uz šķietamajiem lauriem. Tāpat kā jebkurā citā uzņēmumā, klubā nemitīgi jāiegulda līdzekļi.

Piemēram, septembra vidū atklātās Coyote Fly apsildāmās terases būvniecībā vien tika investēti vairāk nekā 50 000 lati, un arī šobrīd mēs strādājam pie nākamajiem projektiem, kas būtiski mainīs gan kluba interjeru, gan konceptu," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Skara.

Uzņēmējs atzīst, ka arī viņam profesionālajā darbībā ir nācies kļūdīties un, tā kā izklaides biznesā neveiksmīgu projektu vai kļūdainu lēmumu sekas ir jūtamas tikai pēc pusgada, ir būtiski nedzīvot ilūzijās, reāli skatīties uz situāciju un pacietīgi risināt problēmas, ieguldot līdzekļus uzņēmuma attīstībā.

"Ikvienam iesācējam, kurš vēlas attīstīt konkurētspējīgu izklaides vietu, man ir tikai viens ieteikums - būt radošiem pilnīgi visās jomā. Pēc šāda principa strādāju arī es pats.

Protams, savos lēmumos esmu arī kļūdījies. Šķiet, visbiežāk esmu vīlies tieši cilvēkos. Atlasīt izcilu komandu ir smags un nemitīgs darbs, jo ar darbiniekiem ir jāstrādā, turklāt apkalpojošā sfērā ir diezgan liels personāla mainības procents.

Šobrīd gan varu teikt, ka uz cilvēkiem, kuri strādā Coyote Fly, varu pilnībā paļauties, un mums ir izdevies izveidot stabilu komandas kodolu, kas nemitīgi attīstās," priecājas uzņēmējs.

Skara atklāj, ka kluba Coyote Fly veiksmes stāstu veido vairāki pamatprincipi, kuru ievērošana noderēs ikvienam jaunajam uzņēmējam.

"Coyote Fly darbība balstīta uz šādiem stūrakmeņiem - spēcīgu un pazīstamu zīmolu izklaides industrijā, profesionālu komandu, veiksmīgu interjeru, kā arī nemitīgu attīstību, piedāvājot kluba klientiem daudzpusīgu programmu, pulcējot gan pašmāju populārākas zvaigznes, gan starptautiski pazīstamus māksliniekus.

Tāpat ir svarīgi sevi parādīt arī kā profesionālu spēlētāju starptautiskā līmenī, kas, manuprāt, mums arī ir izdevies.

To apliecina arī viesmākslinieku vēlme klubā uzstāties atkārtoti. Esam pat izpelnījušies komplimentus, kas Coyote Fly pielīdzina labākajiem Eiropas klubiem," lepojas uzņēmējs.

Foto galerijā: neliels ieskats pēdējā laikā notikušajās kluba ballītēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!