Ne viens vien ārzemju viesis ir paudis atzinību par Latvijā dzīvojošo cilvēku skaistumu, ierindojot latvietes starp pasaules skaistākajām sievietēm.

Šim uzskatam piekrīt arī pieredzes bagātā skaistumkonkursu dalībniece un organizatore Diāna Kubasova (attēlā), vien piebilstot, ka Latvija šo dabas doto iespēju izcelties citu valstu vidū neprot pienācīgi izmantot.

"Ja latvietes salīdzina ar citās Eiropas valstīs un arī Amerikā dzīvojošajām sievietēm, tad viņas ir krietni koptākas un vairāk rūpējas par savu ārieni. Latvietēm patīk piedomāt pie sava izskata un tā, kā sevi pasniegt.

Tas mūs attiecīgi izceļ uz citu valstu fona, tomēr šo cilvēku resursu neprotam izmantot tā, kā pienāktos, lai valsts vārdu pienācīgi nestu pasaulē," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Diāna.

"Piemēram, pasaules līmeņa skaistumkonkursos latviešu meiteņu konkurētspēja ir ļoti vāja, jo uz šāda ranga konkursiem viņas visbiežāk dodas praktiski nesagatavotas.

Ārzemēs skaistumkonkursi ir ļoti nozīmīga industrija, kurā arī apgrozās liela nauda. Tur tie ir padarīti par lielu un ievērojamu notikumu, kas attiecīgi piesaista ļoti daudz sponsoru. Savukārt Latvijā skaistumkonkursu organizēšana un dalībnieču gatavošana starptautiskajai arēnai pārsvarā notiek hobiju līmenī.

Meitenes, kuras piedalās konkursos, ikdienā mācās vai strādā ar skaistumkonkursu nozari pilnīgi nesaistītā jomās - žurnālistikā, uzņēmējdarbībā vai valsts institūcijās - un uz konkursiem aizbrauc vien sevis pilnveidošanās dēļ, jo ikdienā ar tiem nav iespējams nopelnīt iztiku.

Spilgts piemērs šai pašdarbībai ir kaut vai situācija, ka uz daudziem konkursiem esmu braukusi ar pašas šūtām, aizlienētām vai internetā pirktām kleitām, savukārt tur man pretī ir meitenes Cavalli, Jovani un Sherri Hill tērpos, kas maksā desmitiem tūkstošu.

Arī sagatavošanās lielajiem konkursiem ārzemēs notiek apmēram gadu, un šai laikā dalībnieces visu savu laiku un enerģija velta pienācīgai defilē, aktiermeistarības un oratorijas prasmes apgūšanai, apmeklē trenažieru zāli un dažādas citas sevi pilnveidojošas nodarbības, lai pienācīgi sagatavotos konkursam.

Gada laikā speciālistu komanda no šīm meitenēm izveido profesionāles, kuras ir līdz niansēm izkopušas prasmi sevi pasniegt, un ar tādām ir gandrīz neiespējami konkurēt.

Tieši tādēļ tādos konkursos kā Miss Universe vai Miss World gandrīz nekad neesam pietuvojušies pat labāko dalībnieču piecpadsmitniekam, lai gan mūsu meitenēm būtu visi priekšnoteikumi arī titulu iegūšanai," spriež Diāna.

Tomēr, kā atzīst pati skaistumkonkursu dalībniece un organizatore, latviešu meiteņu priekšrocības ir to dabiskums un inteliģence.

"Uz citu valstu fona latvietes izceļas ar savu draudzīgumu un dabisko skaistumu. Iespējams, tas arī piesaista konkursu žūriju, jo pieņemu, ka tā jau ir tik nogurusi no mākslīgi radītā un satrenētā skaistuma, ka vēlas ko atšķirīgu.

Uzskatu, ka latvietes arī ir ne tikai vienas no pievilcīgākajām un dabiskākajām, bet arī gudrākajām pasaules sievietēm.

Ja citās valstīs meitenes visu uzmanību velta tikai skaistumkonkursiem un ārējā tēla uzturēšanai, par galveno mērķi uzstādot kļūšanu par skaistumkaralieni, tad latvietes studē un vēlas izglītoties. Mūsu valsts sievietes ir ne tikai skaistas, bet arī gudras, un ar to patiesi ir iemesls lepoties," nosaka Diāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!