Foto: Publicitātes foto

Sestdien noslēdzās jau 18. Rīgas modes nedēļa, kurā par pārsteigumiem rūpējās ne tikai populārākie pašmāju modes dizaineri, bet arī apmeklētāji, starp kuriem īpaši izcēlās modelis un modes blogeris Jaroslavs Barišņikovs (attēlā centrā).

Lai gan Jaroslavs visu modes nedēļu, gan apmeklējot skates, gan citus Riga Fashion Week ietvaros notiekošos pasākumus, rūpējās par oriģinālu un pamanāmu izskatu, īpaši apspriests tika viņa tērps noslēguma vakarā, kad puisis Rīgas Mākslas telpā ieradās, tērpies no tirgus somām darinātos tērpos un rotājies ar picas šķēlēm.

"Dažas dienas pirms modes nedēļas sakuma es aizdomājos par ēšanas paradumiem un diētu pielietošanu, un to ietekmi uz manu ikdienu. Tā saucamais junk food diezgan bieži nāk man ceļā, rezultātā padarot mani par n-to tauku gramu donoru.

Tā kā man ir svarīgi uzturēt sevi formā, pēc katra apēstā šāda veida našķīša es sevi krietni nolamāju, bet, ilgi aizsēžoties darbā, atkal gadās ieskriet kādā picērijā pēc vēlām vakariņām," tērpa tapšanas ideju DELFI Izklaidei skaidro Jaroslavs.

Radīt oriģinālo ietērpu mudinājis arī atgadījums aizvadītā gada rudenī, kad Pica Lulū sociālajos tīklos publicēja kolāžu, kurā Jaroslavs bija "aplikts" ar picas šķēlēm.

"Piešūt picas šķēles nav nekāda māksla, tur arī radās ideja par caurspīdīgo plēves kokonu. Jautājums, ko lai velk kājās, bija īpaši aktuāls slikto laika apstākļu dēļ. Maksi garuma svārki man likās visvairāk piemēroti vakaram, un, atceroties nākamās ziemas kolekcijas Celiné skati, kurā tika izmantotas "pīto tirgus somu" uzdrukas, uzreiz zināju kam zvanīt.

Labs draugs un svaigām domām pilnais dizaineris Dmitrijs Buličevs uzreiz izrādīja interesi par svārku izstrādi, un pēc pāris stundu pastaigas pa Centrāltirgu materiāls svārkiem - somas - tika aizvestas uz dizainera darbnīcu," par oriģinālā tērpa tapšanu stāsta Jaroslavs, kurš gan tērpā izmantotās picas šķēles pēc valkāšanas izmetis, jo tās bijušas aukstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!