Foto: F64

Šīs nedēļas sākumā tapa zināms, ka pašmāju mūziķis Artūrs Šingirejs jeb Dons, kuram bija paredzēta galvenā loma leģendārās rokoperas Lāčplēsis jauniestudējumā, tomēr no tās atteicās. Tagad atklāts, ka jaunie Lāčplēši būs dziedātājs Daumants Kalniņš un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Juris Jope (attēlā).

"Izvēle par labu abiem šiem cilvēkiem tika pieņemta, jo viņi sevi jau paspējuši pierādīt kā daudzsološus, talantīgus un profesionālus māksliniekus.

Daumants Kalniņš sevi lieliski prezentēja operas Parīzes Dievmātes katedrāle jauniestudējumā Latvijas Nacionālā teātra versijā. Viņa atveidotais Kvazimodo izpelnījās ne tikai skatītāju, bet arī augstu kritiķu novērtējumu un labas atsauksmes.

Savukārt Juris Jope ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris, kuram ir ļoti profesionāls vokāls. Manuprāt, Juris ir viens no apdāvinātākajiem un perspektīvākajiem jaunajiem aktieriem," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj rokoperas Lāčplēsis jauniestudējuma producents Juris Millers.

Taujāts, kādi potenciālie Lāčplēša atveidotāji vēl apskatīti, producents pastāsta, ka Latvijā nav pārāk daudz mūziķu un mākslinieku, kuri varētu pacelt šo lomu. Zigmara Liepiņa daiļradei raksturīgs sarežģīts dziedājums.

Savukārt par to, ka skatītāji varētu būt neapmierināti, ka Dons iestudējumā nebūs redzams, Millers neuztraucas. Jau sākotnēji bija paredzēts, ka viņš nebūs vienīgais Lāčplēsis.

"Domāju, ka skatītājiem pretenziju nebūs. Jau no paša sākuma bija zināms, ka Dons nebūs vienīgais galvenās lomas atveidotājs. Turklāt, tas, ka viņš no lomas atteicās, tikai pierāda to, ka tai nebija gatavs," noslēgumā saka rokoperas producents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!