Foto: LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē mikroblogu vietnē Twitter parādījās ziņas, ka, sākoties septembrim, no Radio SWH ētera pazudīs politekonomisko procesu apskatnieks Pans Kleksis jeb žurnālists Māris Zanders (attēlā). Šādu lēmumu pieņēmusi radio vadība, un pašam Zanderam tas bijis diezgan liels pārsteigums.

"Diemžēl nevaru komentēt radio vadības lēmumu, kura argumentācija man neliekas ticama. Ja iemesls ir (kā tas izskanējis no radio puses), ka es esmu pārāk "smags" rīta programmai, tad man ir pretjautājums: gadiem nebiju pārāk "smags", pēkšņi kļuvu?" savu komentāru par notikušo DELFI Izklaidei sniedza Zanders.

Lai gan cilvēki sociālajos tīklos pēc žurnālista paziņojuma izteica dažādas varbūtības, kādēļ SWH vadība nolēmusi atteikties no klausītāju iemīļotā tēla, pašam Zanderam joprojām nav skaidrs, kādi bijuši patiesie iemesli.

"Ja iemesls ir naudas trūkums, tad ir dīvaini - es pats piedāvāju atteikties no vakara slodzes, kas ļautu radio ietaupīt pat vairāk, bet saglabāt Panu Kleksi. Piedāvājums netika pieņemts. Līdz ar to uzskatu, ka notiekošais ir saistīts ar "iesildīšanos" vēlēšanu ciklam," savās pārdomās dalās Māris.

Arī Zandera atbalstītājiem šis šķiet diezgan loģisks izskaidrojums, jo jau aizvadītajā nedēļas nogalē pēc Māra paziņojuma mikroblogu vietnē Twitter tika izteikti pieņēmumi, ka žurnālists kādam uzkāpis uz varžacīm, tādēļ pieņemts lēmums izslēgt Panu Kleksi no raidstacijas ikrīta programmas.

Savu versiju par notikušo DELFI Izklaidei sniedza arī Radio SWH pārstāvji, paskaidrojot, ka šobrīd rīta programma Andra Freidenfelda rīta svīta ir uzlabošanas un modifikācijas procesā, kas arī licis pieņemt lēmumu par atteikšanos no Pana Klekša.  

"Nolēmām atteikties no Pana Klekša kā tēla, saglabājot Dienas jautājumu un Māri Zanderu kā žurnālistu. Viņa analītiskā ekvilibristika vislabāk izpaužas garākos vakara raidījumos, kurus vēlamies saglabāt arī turpmāk.

Esam pārliecināti, ka mūsu sadarbība ar Māri Zanderu var turpināties viņa autorraidījumu ietvaros," norādīts SWH paziņojumā.

"Runājot par politisko spiedienu - ja radio tādam pakļautos, tad, visticamāk, Pans Kleksis būtu izņemts no ētera jau "pingvīnu laikos", kad publiskoja ministru adreses un telefona numurus, vai pirms jebkurām citām vēlēšanām, jo Pana Klekša komentāri vienmēr ir bijuši asi un provokatīvi.

Pana Klekša tēla nomaiņa ēterā ir tikai un vienīgi saistīta ar rīta programmas uzlabošanu un modifikāciju," uzsver radiostacijas pārstāvji.

Savus klausītājus radiostacijas komanda mierina, norādot, ka jubilejas gadā plānota programmas paplašināšana - radio ēterā atgriezīsies Ainars Mielavs ar muzikālo raidījumu AM frekvences, dabas mīļotājiem tiks piedāvāts Māra Oltes un Jāņa Kļaviņa veidotais vides un dzīvesstila raidījums Zaļais stūris, kā arī plānoti citi jaunumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!