Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē vienā no populārākajiem Vecrīgas klubiem notika alternatīvās mūzikas festivāls ar nosaukumu F**k School, kas pulcēja visus tos, kuri ar sakostiem zobiem mugursomā krāmē grāmatas, lai dotos uz skolu.

Pasākumu organizēja jūlija beigās notikušā festivāla Negativus rīkotāji - neatkarīgo grupu apvienība Shityfest. Toreiz pagrīdes burziņā piedalīties tika aicināti zaļi domājošu hipsteru nīdēji.

Savukārt uz F**k School festivālu tika aicināti jebkura žanra mākslinieki, kuri vēlējās pieminēt vasaru un veltīt kādu nīgru vārdu jaunajam mācību gadam.

Mūziķiem bija jāsagatavo aptuveni 15 minūšu garš šovs, kura laikā obligāti bija jāizpilda viena dziesma par skolu vai kaut ko, kas saistīts ar to, lai pēc iespējas uzskatāmāk tiktu pausta sāpe par aizgājušo vasaru un mācību gada sākšanos.

Festivāla organizatori pat bija sagatavojuši īpašu manifestu, kurā uzskaitīja vairākas lietas, kas šķiet kaitinošas, pienākot rudenim - Vecrīgas apkaimē saldējumus vairs nepārdos seksīgas skolniecītes, mikroblogu vietne Twitter būs pilna ar tekstiem par "stulbo matemātikas učeni", savukārt e-dienasgrāmatas būs pārpildītas ar norādījumiem, kā pareizi aizpildīt nekam nederīgas tabulas.

Festivāls pulcēja veselu lērumu skolas nīdēju, bet uz skatuves vakara gaitā kāpa tādas grupas kā Zvejnieka meita, Traumatized, Parking Lot, cubA, Hatz, N.P.A. un P.V.A.V.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!