Foto: AFP/Scanpix

Sestdienas, 9. novembra, vakarā Krasnogorskas pilsētā Maskavas apgabalā noslēdzās 62. starptautiskais skaistumkonkurss Miss Universe 2013, kurā uzvaras laurus plūca un pasaules skaistākās sievietes titulu saņēma Venecuēlas pārstāve Gabriela Islere (attēlā pa kreisi).

Konkursa dalībnieces fināla vakarā vērtēja profesionāla starptautiska žūrija, kurā darbojās arī grupas Aerosmith līderis Stīvens Tailers un Krievijas "popmūzikas karalis" Filips Kirkorovs, bet pasākumu vadīja amerikāņu televīzijas žurnālists Tomass Robertss.

Ceremonijas vadītājs pirms konkursa mediju uzmanību bija izpelnījies ar aso Krievijas politikas kritiku - tā kā Robertss ir precējies ar vīrieti, viņš nosodoši vērtēja Krievijas attieksmi pret homoseksuālajām minoritātēm un prezidenta Vladimira Putina īstenoto likumdošanas maiņu nodēvēja par "tumšu nodaļu" geju, lesbiešu un citu minoritāšu vēsturē. 

Par kroni šogad cīnījās skaistules no 86 pasaules valstīm, bet Miss Universe superfinālā iekļuva pārstāves no desmit valstīm - Lielbritānijas, Spānijas, Filipīnām, Ukrainas, Brazīlijas, Ekvadoras, Venecuēlas, Indijas, ASV, Dominikānas Republikas.

Pēc intervijām un žūrijas locekļu apspriedes tika lemts, ka šogad pasaulē skaistākās sievietes titulu ir pelnījusi Venecuēlas pārstāve Gabriela, kura saņēma kroni no pērnā gada konkursa uzvarētājas, amerikānietes Olīvijas Kalpo rokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!