Foto: Privātais arhīvs

Populārais dziedātājs Sandis Kiops, kurš agrāk bija slavenas ar saviem skandalozajiem izlēcieniem un trakulībām, pilnībā izmainījies kopš iepazinies ar savu liktenīgo sievieti – restorānu Grīvas krogs un Miera osta saimnieci Dainu Laukmani (pāris attēlā). Sarunā ar DELFI Izklaidi Daina atklāj, ka Kiopa patiesā būtība pilnībā atšķiras no viņa publiskā tēla.

Iepriekš par Kiopu nebija dzirdējusi

Dainu un Kiopu kopā saveda abu kopīgā kaislība - mūzika. "Man dzīvē bija iestājies posms, kad bērni izauguši, dzīve notiek starp darbu un mājām. Gribējās kaut ko darīt darbam paralēli - vai nu apmeklēt kādus deju kursus vai dziedāt.

Jautāju meitām, kā viņām šķiet, ko lai izvēlas. Meitas ieteica iet dziedāt, jo tā ir lieta, kas man vienmēr patikusi," skaistā stāsta sākumu atceras Daina.

Kad sludinājumu vietnē viņa atradusi informāciju par kādu Sandi Kiopu, kurš pasniedz vokālās stundas, mūziķa vārds viņai izteicis tieši neko. Pirmās nodarbības laikā Daina novērojusi, ka Kiopa studijā pie sienām ir dažādi plakāti, kas vēsta par mākslinieka aktivitātēm, un nolēmusi papētīt dziļāk, kas tad ir viņas vokālais skolotājs.

"Viņa mūzika man uzreiz likās pieņemama - tāda pozitīvas emocijas raisoša un tiešām laba. Tad sāku lasīt, ko par viņu raksta. No rakstiem uzzināju, ka viņš ir cilvēks, kas sper, rupji lamājas, kuru interesē meitenes un alkohols.

Tajā brīdī man izlikās, ka runa ir par diviem dažādiem cilvēkiem, jo tas Kiops, kuru es biju iepazinusi nodarbību laikā, bija patīkams sarunu biedrs, lielisks skolotājs un dziedātājs. Nodarbību laikā viņš ne reizi nebija atļāvies būt rupjš vai spārdīties," pārsteigta par atklājumu bijusi Daina.

Ieslēgta studijā līdz astoņiem rītā

Abu mīla nav uzplaukusi no pirmā acu skatiena. Daina regulāri apmeklējusi vokālās nodarbības, pat nenojaušot, ka iepatikusies savam skolotājam. Līdz pēc kādas mācību stundas Kiops nolicis viņu fakta priekšā.

"Viņš pēc nodarbības vienkārši aizslēdza durvis un paziņoja, ka vairs nelaidīs mani prom. Ieslēdza un nelaida ārā," smejoties atceras simpātiskā sieviete. Viņa gan uzreiz piebilst, ka nekādas uzmākšanās vai nepieklājīgu mājienu no mūziķa puses nav bijis.

"Es tā arī smuki nosēdēju Kiopa studijā mētelī līdz pat astoņiem rītā. Viņš man ne mirkli neuzmācās. Viņš man dziedāja, mēs runājāmies. Interesanti pavadījām nakti," atceras Daina. Un tāds pats, kā iepazīšanās sākumā, Kiops esot joprojām - pieklājīgs un patīkams.

"Es nepazīstu viņu kā dzerošu huligānu! Sandis man reiz teica: "Tu man nekad neesi teikusi, lai es nedzeru." Un, jā, es tiešām tā neesmu teikusi, jo nav bijis tādas vajadzības.

Es saprotu, ka, vērojot bildes no mūsu ārzemju ceļojumiem, cilvēkiem varētu rasties iespaids, ka mēs to vien darām, kā ēdam vai dzeram. Nu nav tā! Restorānu apmeklēšana un jaunas pieredzes gūšana saistīta ar manu darbu, man tā ir ikdiena.

Es labi saprotu, ka Sandim tā nav, viņam šī pieredze ir kaut kas jauns, tāpēc gribas palielīties ar šīm bildēm. Bet nav tā, ka tas ir viss, no kā sastāv mūsu dzīve," mītus lauž mūziķa līgava.

Patiesība par "lielo naudu" un "uzdzīvi ārzemēs"

"Sandis ir sirsnīgs, labs cilvēks, laba dvēselīte. Viņš ir tiešām lādzīgs, no tiem retajiem, par kuriem vienkārši saka "labs cilvēks". Es vairs neesmu vidusskolniece, kam uz acīm rozā brilles, un viņš arī nav nekāds sapņu princis. Bet es tiešām nevaru par Sandi teikt neko sliktu," Kiopa patieso būtību atklāj Daina.

Viņa var vien pasmieties par skauģiem, kuri savos prātos izsprieduši - Kiops Dainu izvēlējies naudas dēļ. "Ja es būtu Forbes zvaigzne vai miljonāre, bet viņš būtu ubags, tad vēl varētu padomāt. Bet es esmu cilvēks no parastas vides, un arī viņš nedzīvo nabadzīgi," uzsver Daina.

Tiem, kuri internetā anonīmi gānās par Kiopa it kā dzīvošanu uz viņas rēķina, Daina iesaka padomāt, kāpēc paši nevar atļauties sevi iepriecināt ar kādu ceļojumu tā vietā, lai anonīmi lamātos.

"Arī pirms iepazīšanās ar Sandi man patika aizbraukt uz ārzemēm, un es nepārtraukšu to darīt tikai tāpēc, ka kādam no malas nepatīk. Un tā nav nekāda ekskluzīvā atpūta. Padomājiet paši, aizbraukt uz Berlīni nemaz nav tik dārgi.

Turklāt mēs abi pelnām, nepīpējam, nenotērējam savu naudu spēļu zālēs un dažādos niekos," stāsta Daina.

Viņa ironizē, ka latvieši esot proktologu tauta - pārāk daudziem no mums galvenā kaislība ir rakņāšanās citu intīmajos sīkumos.

Daina atzīst, ka apbrīnojot Kiopu par to, ka viņš nekad nav atbildējis uz neskaitāmajiem negatīvisma pilnajiem komentāriem ar līdzīgu naidu. Gluži pretēji - mākslinieks par zākātājiem vien draudzīgi pasmējies, nekad nenolaižoties līdz viņu līmenim un neiesaistoties kašķī.

"Cepuri nost Sandim par tādu attieksmi pret faniem. Viņš nekad nevienam neko nav pateicis pretī, un par to es viņu apbrīnoju. Cits būtu uzsprādzis, lasot visas tās negācijas, bet viņš tikai sirsnīgi pasmejas," mīļoto apbrīno Daina.

Pēkšņā slava mulsina

Krodziņu saimniece atzīstas, ka attiecību sākumā viņu mazliet mulsinājusi mīļotā vīrieša popularitāte. Bijis nedaudz ērmoti pēkšņi redzēt medijos arī sevi, bet Daina samierinās ar šo popularitāti kā sava līgavaiņa dzīves neatņemamu sastāvdaļu, kas jāpieņem arī viņai.

"Es mīlu Sandi un pieņemu viņu tādu, kāds viņš ir, ar visām labajām un sliktajām īpašībām, ar visu viņa pagātni. Veidojot attiecības, mums vienmēr nākas pieņemt otru cilvēku un viņa dzīvi.

Tāpat kā Sandis pieņem mani, manu pagātni, manu bijušo ģimeni, es pieņemu viņu ar visu viņa popularitāti. Jo tā ir viņa dzīves daļa," saprotoša ir mūziķa līgava.

Viņa gan piebilst, ka pati neesot no tām, kuras tā vien alkst pagrozīties kameru priekšā vai pazīmēties zvaigžņotās ballītēs. Dainu šovbizness nekad nav vilinājis, taču viņa saprot, ka tas svarīgs viņas otrajai pusītei.

"Ja Sandim popularitāte rada prieku, mani tas netraucē," uzsver simpātiskā sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!