Foto: AP/Scanpix

Ārvalstu medijos joprojām tiek vētīti leģendārā dziedātāja Prinsa (attēlā), kura dzīvība negaidīti aprāvās aizvadītajā nedēļā, nāves apstākļi. Uzvirmojušas runas, ka mūziķim pirms kāda laika diagnosticēts HIV.

Jau vēstīts, ka 57 gadu vecumā mirušā mūziķa autopsijā atklājās, ka nāves cēlonis nav fiziska trauma vai pašnāvība. Uzreiz pēc tās Prinsa mirstīgās atliekas tika kremētas.

Līdz pilnam autopsijas ziņojumam jāgaida vēl vairākas nedēļas, un medijos sākušās spekulācijas par nāves cēloni. Jau izskanējušas runas, ka viņš, iespējams, pārdozējis narkotikas vai medikamentus. Savukārt izdevums The National Enquirer vēsta, ka mūziķim bija diagnosticēts AIDS.

Kāds Prinsam tuvu stāvošs mūzikas industrijas pārstāvis, kurš, protams, savu vārdu vēlējies paturēt noslēpumā, stāstījis, ka dziedātājam deviņdesmitajos gados konstatēts HIV.

Savukārt aptuveni sešus mēnešus pirms mūziķa nāves ārsti atklājuši, ka HIV progresējis līdz AIDS stadijai. Informators stāstījis, ka, lai gan Prinss zinājis, ka viņa dzīvībai draud briesmas, viņš atteicies ārstēties, jo paļāvies uz to, ka Dievs viņu izdziedinās.

Tas pats labdaris apgalvojis, ka mūziķis jau kādu laiku gatavojies tam, ka pavisam drīz viņš varētu nomirt. Prinss savas dzīves pēdējos mēnešos esot bijis ļoti vājš. Viņam pazudusi apetīte. Tajās retajās reizēs, kad mākslinieks kaut ko apēdis, viņam uzreiz palicis nelabi.

To, ka Prinss bija HIV pozitīvs, izdevumam apstiprinājuši arī vairāki viņa Minesotas mitekļa, kura liftā viņš tika atrasts miris, darbinieki, kas piefiksējuši, ka viņš lietojis zāles, ar kurām tiek ierobežots vīruss.

Tāpat uzvirmojušas runas, ka viņš bijis atkarīgs no pretsāpju medikamentiem. Policijas pārstāvji apstiprinājuši, ka mūziķa miteklī pēc viņa nāves atrastas stipras zāles, kas pieejamas tikai ar ārsta recepti.

Izskanējušas runas, ka Prinsa tuvinieki vēlas panākt, lai oficiālie autopsijas rezultāti nenonāktu atklātībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!