Foto: Reuters/Scanpix

Sestdienas, 14. maija, naktī Stokholmā noslēdzās starptautiskais "Eirovīzijas" dziesmu konkurss. Tajā triumfēja Ukrainas pārstāve Džamala, bet mūsu Justs ar dziesmu "Heartbeat" ieņēma 15. vietu.

Prognozes par Latvijas pārstāvja izredzēm pirms konkursa bija dažādas – bukmeikeru tabulās viņš konkursa laikā no aptuveni septītās pozīcijas noslīdēja uz divdesmitnieka beigām, un arī mūzikas eksperti svārstījās.

Pēc konkursa noslēguma tapis zināms – otrajā pusfinālā Justs saņēmis 132 punktus un ierindojies astotajā vietā, aiz sevis atstājot Gruziju un Serbiju, kas pēdējās iekļuva pusfinālā.

Arī fināla balsojumā Justs saņēmis 132 punktus.

Pusfinālā kopā viņš no skatītājiem saņēmis 68 punktus, bet finālā – 63 punktus, un infografikā apkopots, kuru valstu skatītāji tad atbalstīja Latvijas pārstāvi izšķirošajā cīņā sestdien un cik punktus no katras valsts Justs saņēma.

No Īrijas finālā 12 punktus skatītāju balsojumā saņēma lietuvietis Donny Montell, Krievija augstāko punktu skaitu devusi Armēnijai, bet Ukrainai skatītāju balsojumā no Krievijas ir desmit punkti. No Ukrainas skatītājiem augstāko punktu skaitu saņēmusi Krievija, kamēr ukraiņu žūrija Sergeju Lazarevu atstājusi bez punktiem.

50% no kopvērtējuma deva žūrijas balsojums, un infografikā piedāvājam aplūkot, kuru valstu žūrijas komisijas atbalstījušas Justu pusfinālā un lielajā finālā.

Atskatoties uz Latvijas balsojumu "Eirovīzijas 2016" finālā, redzams – žūrijas pārstāvji augstāko vērtējumu devuši Ukrainai, turpretim skatītāju balsojuma 12 punkti tikuši Krievijai (Ukrainai – 10 punkti, Lietuvai – 8).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!