Foto: Publicitātes foto

29. jūnijā, pašā pļavu ziedēšanas laikā, 35. dzimšanas dienu svin viena no Latvijas skaistākajām ekrāna puķēm – šova "Saimnieks meklē sievu" divkārtēja dalībniece, dzejniece un divu dēlu mamma Magone Burka (attēlā).

Magones dzīves ceļš nav bijis no vieglajiem. Latvija šo stipro sievieti iepazina 2012. gada rudenī, kad tolaik 31 gadu vecā sieviete nolūkoja 22 gadus jauno dabas bērnu Kasparu Vaikuli un pieteicās cīņai par viņa sirdi šovā "Saimnieks meklē sievu".

Ar Kasparu tā arī nekas neizdevās, taču šova laikā vientuļajai mammai izdevās aizkustināt skatītājus ar savu skaudro dzīvesstāstu – Magone ar mazo dēliņu tolaik plēsās par izdzīvošanu vecā būdiņā Latvijas laukos, kur "aukstākās ziemās sniegs pie virtuves durvīm pat neatkūst, un grīdas temperatūra turas ap nulli".

Šovu veidotāji bija sadzirdējuši vientuļās sievietes sāpju kliedzienu – viņai drīz tika piedāvāts izmēģināt laimi spēlē "Precamies!?!", bet arī tur neizdevās atrast vīru. Paziņojusi, ka grib apprecēties un vēl vienu bērniņu, drosmīgā jaunā dāma nākamā gada rudenī atkal māja skatītājiem no šova "Saimnieks meklē sievu", šoreiz jau pati saimnieces lomā.

Pie cerētā bērniņa viņai šova ietvaros tiešām izdevās tikt, taču apprecēties gan ne. Attiecības ar mīlas spēlē izvēlēto Venti Vītolu izvērtās par postošu cīņu vairāku gadu garumā. Pagājušā gada pavasarī Magone izlēma tām uz visiem laikiem pielikt punktu.

Tiesiskā ceļā ieguvusi atsevišķu aizgādību pār savu un Venta dēlu Raimondu Saulgaiti, Magone pameta Latviju un pārcēlās uz Angliju. Tieši ārzemēs sievietei izdevās atrast sen gaidīto mieru un mīlestību – Magone strādā labā darbā, gatavojas kāzām ar ārzemnieku un arī vizuāli ir uzplaukusi.

Beidzot daudz cietusī sieviete bauda laimīgu ģimenes dzīvi, ko jau tik sen bija pelnījusi. Savā 35. dzimšanas dienā dzejniece sūta sveicienus Latvijai savā ierastajā dzejiski filozofiskajā manierē.

"Šodien man skaistie, magoņu ziedošie 35. Tiešām vienu dienu vēlamies izbaudīt kā pīpeņu vasaras deju, kā zemeņu sarkanas lūpas, kā dīgstošu senu brīnumu.

Paldies manai mammai un tētim, ka man ir šie gadi un dzīvības brīnums. Un, kad vēl teikt mīlestības vārdus un pateikties, ja ne tagad... Esot vēl kopā. Jo gadi iet, cilvēki iet un aiziet.

Tāpēc lai visiem svētība, kas manai dzīvei pieskārušies. Jel ar labu, jel postīdami. Jo caur to nāk mans mūža ceļš un akmeņi," uz savos gados pieredzēto ar mīlestību atskatās Latvijas krāšņā puķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!