Foto: F64
Basketbolista Sanda Valtera bijusī mīļotā sieviete un divu kopīgo bērnu māte, modele Elīza Kaurāte (attēlā) jau vairākus gadus ar abiem bērniņiem Leu un Gabrielu dzīvo ASV. Viņa nesen atzinusies, ka meitiņas latviešu valodas zināšanas ir ļoti vājas, jo mazulīte no dzimtenes aizvesta ļoti agrā vecumā.

Dēliņš Gabriels piedzima 2011. gada pavasarī, savukārt Lea pasaulē nāca nākamā gada vasaras sākumā. Valtera un Kaurātes meitai šobrīd ir četri gadi.

Pāris mēnešu pēc Leas piedzimšanas Kaurātes un Valtera mīlas romāns ar milzīgu skandālu un publisku skaidrošanos pajuka, un sieviete ar abiem bērniem pārcēlās dzīvot uz Maiami. Elīzas gaitām ASV iespējams sekot līdzi viņas sociālajos tīklos.

Kaurāte savā "Instagram" foto blogā ļoti bieži dalās ar momentuzņēmumiem un video, kuros iemūžināti viņas bērniņi, un nesen mamma padalījusies ar nelielu sižetu, kurā redzama Lea.

Sižetā dzirdams, ka Elīza ar meitiņu sarunājas angļu valodā, un tas ļoti ieinteresējis dziedātāju Lauri Reiniku, kurš taujājis, vai Lea nemaz nerunā latviski. Kaurāte drīz vien izskaidrojusi situāciju.

"Runā, bet maz. Viņa no četriem mēnešiem dzīvo Maiami – kāds variants, ka latviešu valoda būs pirmā valoda?" vēstījusi Kaurāte.

Reiniks nav atbildi palicis parādā. Mūziķis sievieti tomēr mudinājis meitai mācīt latviešu valodu.

"Oi, man ir tik daudz piemēru Amerikā. Tev jārunā ar viņu latviski un viss būs ok. Angleni viņa iemācīsies jebkurā gadījumā. Bez variantiem!!! Pamēģini!" mudinājis Reiniks.

Savukārt Kaurāte turpmākajā komentāru apmaiņā bijusi lakoniska. "Es esmu augusi Amerikā, bērni arī. Nav man tā latviešu valoda būtiska," noslēgumā piebildusi Elīza.

Foto: Instagram.com/elizakiska/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!