Foto: LETA

Septembrī lielu sabiedrības uzmanību pievērsa situācija dziedātājas Maijas Lūsēnas dzīvē – viņa žurnālam "Vakara Ziņas" bija atklājusi, ka pēdējie 12 gadi aizritējuši kā ellē, cīnoties par savu dzīvesvietu un darbnīcu kāda Rīgas centra nama bēniņos.

Lūsēna sūdzējās, ka viņai vēlas atņemt pašas izremontētu un iekārtotu jumta stāva dzīvoklīti un mākslinieku darbnīcu, un neslēpa, ka tiesas viņu ir izputinājušas, bankas kontam uzlikts arests, bet īpašumam ir komunālie parādi.

"Es tiešām brīnos, ka pēc visa pārdzīvotā esmu dzīva un staigāju pa zemi," izdevumam atzina māksliniece.

Pēc šīs publikācijas pie žurnāla "Vakara Ziņas" vērsušies Lūsēnas kaimiņi, kuri iezīmējuši citu ainu – miteklis bēniņos ierīkots nelikumīgi un radot problēmas visai mājai.

Vislielākās galvassāpes radot Lūsēnas milzīgais parāds – SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" mājas iedzīvotājus informējis, ka Lūsēna par komunālajiem pakalpojumiem un zemes īri ir parādā 20 tūkstošus eiro. Kamēr parāds nebūs atmaksāts, apsaimniekotājs mājā neveiks nekādus plānveida remontdarbus.

"Ikviens dzīvoklis katru mēnesi maksā 15 eiro, kas domāti remontdarbiem. Un, pateicoties Lūsēnai, visi mājas iedzīvotāji jūtas kā šīs situācijas ķīlnieki," izdevumam "Vakara Ziņas" skaidrojis mājas vecākais Vladimirs.

Mājas iedzīvotāji Lūsēnai pārmet nelikumīgu īpašuma privatizāciju, kā arī norāda – bēniņu telpas nav nodotas ekspluatācijā, jo tur pārbūves laikā radušies vairāki tehniski sarežģījumi, un līdz ar to nemaz nav apdzīvojamas.

"Šādu problēmu nebūtu, ja viss būtu veikts profesionāli un pēc projekta, nevis kā pagadās. No šiem nekvalitatīvajiem bēniņstāva pārbūves darbiem mājas nesošajā sienā ir parādījusies plaisa. Turklāt sākušās arī problēmas ar mājas kanalizāciju, kas atrodas viņas telpās," pastāstījis mājas vecākais.

Savulaik Lūsēna arī esot traucējusi kaimiņus ar dziedāšanu naktīs un lūgšanu skaitīšanu skaļā balsī, bet, kad vairākkārt ieradusies policija, iestājies klusums. Tomēr pārējās problēmas palikušas neatrisinātas.

"Ar Maiju Lūsēnu vairs nav iespējams rast kompromisu, jo savā dzīvoklī viņa nevienu nelaiž iekšā, pat no iestādēm, kas atbild par kanalizāciju. Esmu mēģinājis ar viņu runāt, bet viņa ir ļoti agresīvi noskaņota un neadekvāti uzvedas. (..)

Mēs ceram, ka reiz uzvarēs taisnība un viņu izliks no šī nama. Kāpēc mums, normāliem cilvēkiem, kas strādā, lai laikus nomaksātu komunālos pakalpojumus, un vēlas dzīvot normālos apstākļos, ir jāturpina dzīvot šādos apstākļos, ka viena kundzīte mūs vazā aiz deguna!" izdevumam "Vakara Ziņas" situāciju rezumējis Nītaures ielas 4 nama vecākais Vladimirs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!