Foto: Vida Press

Kamēr amerikāņu sabiedrības dāma un TV šovu dalībniece Kima Kardašjana (attēlā) turpina atgūties no bruņotās laupīšanas, mediji nepagurdami analizē, kas vainojams baisajā noziegumā. Savu versiju par notikušo sniedzis arī durvju sargs Abdulrahmans – viņš liktenīgajā naktī uzraudzīja Parīzes viesnīcas, kurā bija apmetusies slavenā sieviete, ieeju.

Oktobra sākumā Parīzes luksusa viesnīcā notikušajā bruņotajā laupīšanā maskās tērpti noziedznieki ar ieroci piedraudēja Kimai, sasēja viņu un piesavinājās dārglietas vairāk nekā 10 miljonu eiro vērtībā. Tovakar durvju sarga pienākumus pildīja 39 gadus vecais alžīrietis Abdulrahmans, kura uzvārds netiek publiskots.

Viņam laupīšanā bija nozīmīga loma – kad zagļi iekļuva viesnīcā, tie durvju sargu saslēdza roku dzelžos un pavēlēja vīrietim viņus aizvest līdz Kardašjanas apartamentiem. Intervijā izdevumam "The Daily Mail" Abdulrahmans atsaucis atmiņā tā vakara baisos notikumus un izklāstījis savu versiju, kas vainojams noziegumā.

Kā stāstījis Abdulrahmans, viesnīcu, kurā bija apmetusies Kima, iecienījuši daudzi pasaulslaveni cilvēki. Tiesa, drošības līmenis namā esot zem katras kritikas – tajā neesot uzstādītas novērošanas kameras, savukārt parādes durvju kods neesot mainījies jau sešus gadus. Pēc viņa vārdiem, "to esot zinājuši visi".
Foto: Vida Press

Durvju sargs apgalvojis, ka viņš jau vairākkārt brīdinājis nama īpašniekus, ka viesi šeit nevar justies droši, taču priekšnieki viņa bažas un rūpes nav ņēmuši vērā. "The Daily Mail" pārstāvji pārbaudījuši Abdulrahmana sacīto un pārliecinājušies, ka divas nedēļas pēc bruņotās laupīšanas durvju kods joprojām bijis tas pats vecais.

"Tur vispār nav nekādas drošības. Tā ir izvēle. Viesnīcas īpašnieki neuztraucas par drošību. Mēs jau gadiem ilgi viņiem teicām, ka jāuzstāda kameras, jāsāk domāt par viesu drošību un atslēgām. Nekas netika aizslēgts, tur nebija vispār nekādu drošības pasākumu," intervijā sacījis durvju sargs.
Foto: Vida Press
Tāpat Abdulrahmans apgalvojis, ka durvis parasti uzraudzījis tikai viens sargs. Viņš arī atklājis, ka apartamenti, kuros bija apmetusies Kima, bijuši viegli pieejami – numuriņam bijušas koka durvis ar visparastāko slēdzeni. Viņš ir pārliecināts, ka laupīšanā vainojama viesnīcas īpašnieku nolaidība.
Durvju sargs savu vārdu patiesumu "The Daily Mail" apliecinājis, parādot elektronisko vēstuli, kuru viņš saviem priekšniekiem, brīdinot par zemo drošības līmeni, nosūtījis jau 2010. gadā. Abdulrahmans uzskata, ka pilna atbildība par Kardašjanas aplaupīšanu esot jāuzņemas viesnīcas īpašniekiem.
Foto: Vida Press

"Es viņiem teicu – paskatieties, ko jūs esat izdarījuši! Ko es jums mēģināju ieskaidrot jau sešus gadus? Novērošanas kameras un citas tamlīdzīgas lietas ir paredzētas tādām dienām, kā šī, lai novērstu to, kas nupat notika," savu nostāju skaidrojis durvju sargs.

Tiesa, slepeni informācijas avoti no Parīzes policijas izdevumam skaidrojuši, ka viesnīca ir ļoti elitāra un tās viesi vēlas saglabāt diskrētumu. Šī iemesla dēļ namā nav izvietotas novērošanas kameras – lai turīgie un atpazīstamie klienti netiktu iemūžināti kompromitējošās situācijās, piemēram, kopā ar prostitūtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!