Foto: Privātais arhīvs
Latviešu fitnesa modele Karīna Smita (agrāk – Akmens), kura pirms četriem mēnešiem kļuvusi par māmiņu meitiņai Sofijai, atkal var lepoties ar teicamām ķermeņa formām. Barojot bērniņu ar krūti, viņa ir sapratusi, ka tam nekaitē ne sports, ne fiziskas aktivitātes, ne diēta.

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" Karīna pastāsta, ka šī gada decembrī kā fitnesa modele plāno piedalīties sacensībās, taču vēl nav droša, vai tas izdosies.

"Gribu bērniņu barot ar krūti vismaz gadu, tāpēc redzēs, vai sanāks. Mazā ir prioritāte," apgalvo sportiskā māmiņa, kurai tagad ir "jāmācās nestrādāt".

Būt mājās divdesmit četras stundas diennaktī viņai nešķiet viegli, jo iepriekš pierasts pie aktīvas dzīves. Tiesa, sportiskās formas uzturēšana joprojām ir Karīnas dienaskārtībā, un viņa ir izpētījusi, ka bērniņa barošana ar krūti sadedzina 500 kalorijas dienā vai pat vairāk.

"Astoņas nedēļas pēc meitiņas piedzimšanas jau biju fiziskā formā, un tas noteikti nebūtu noticis bez barošanas ar krūti. Barojot bērnu ar krūti, drīkst arī trenēties un pat ieturēt diētu – tas palīdz, jo laba asinsrite nozīmē daudz piena," atklājusi ir Karīna, kura to izjutusi arī uz savas ādas. Viņa ir pārliecināta, ka tagad varētu ar savu pienu "izbarot" vēl vienu bērnu, ja vien būtu tāda vajadzība.

"Ir svarīgi neaizmirst lietot uzturā labus pārtikas produktus, kuri veicina piena ražošanu, piemēram, auzu pārslas, pilngraudu rīsus, lasi, spinātus, riekstus, papaiju," iesaka Karīna un piebilst, ka vērtīga ir arī attiecīga literatūra, kura apskata tēmas par sabalansētu uzturu un sportiskām aktivitātēm bērna barošanas ar krūti laikā.

Karīna ir arī no tām sievietēm, kura atbalsta bērna barošanu ar krūti arī publiskās vietās.

"Mazo vajag barot tad, kad viņam gribas ēst – vienalga, kur tas būtu. Tas taču ir tik dabiski un skaisti," pārliecināta ir Karīna un citām māmiņām iesaka lietas uztvert mierīgi.

"Kad tikko sāku barot bērniņu, ļoti daudz lasīju, kā arī uzdevu jautājumus ārstam, bet, manuprāt, šis process ir tik dabisks, ka nevajag centies iespringt uz pārāk lielu informācijas apjomu. Mazais pats visu izdara, māmiņai vajag vien neiespringt un atslābināties. Katra māmiņa to var, galvenais atcerēties, ka mūsu lielākais ienaidnieks ir stress," iesaka jaunā māmiņa un fitnesa modele Karīna, kura ar ģimeni dzīvo Amerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!