Foto: F64

Ceturtdien, 3. augustā, 45. gadu jubileju atzīmē viens no visu laiku izcilākajiem un nopelniem bagātākajiem latviešu hokejistiem Sandis Ozoliņš jeb vienkārši Ozo (attēlā).

Siguldā dzimusī hokeja leģenda ir līdz šim pirmais un vienīgais latvietis, kuram izdevies izcīnīt Stenlija kausu. Tas notika 1996. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorādo "Avalanche" sastāvā.

Savas karjeras laikā Ozoliņš spēlējis septiņās dažādās NHL komandās. Tāpat viņš vairākkārt piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē, kā arī cīnījies Latvijas hokeja izlases valstsvienības rindās un bijis tās līderis un kapteinis.

Savukārt 2014. gadā Ozoliņš paziņoja, ka nolēmis beigt profesionālā sportista karjeru un doties politikā. Tas bija kā zibens no skaidrām debesīm – hokejista lēmums izpelnījās pretrunīgu novērtējumu, un sociālie tīkli toreiz burtiski uzsprāga.

Tāpat mēles savulaik aktīvi kulstītas par Ozoliņa privāto dzīvi un viņa cīņu ar alkoholismu. Bijušais hokejists ir viens no retajiem, kurš publiski runājis par savu atkarību un arī atzinis, ka tā kļuvusi par traucēkli, tāpēc viņš glābiņu meklējis anonīmo alkoholiķu klubā.
Foto: LETA
2010. gadā pašmāju medijos izplatījās ziņas, ka pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas kopdzīves tiek šķirta Sanda un viņa sievas Sandras laulība, kurā pasaulē nākuši divi dēli – Roberts un Kristofers.

Tajā pašā gadā Ozoliņš publiskus pasākumus sāka apmeklēt kopā ar kādreizējo pašmāju televīzijas personību Annu Lieckalniņu (tagad Krimeli), bet divus gadus vēlāk abi uz īsu brīdi pašķīrās, un par hokejista jauno simpātiju it kā kļuva TV3 ziņu diktore Agnese Vārpiņa, lai gan šīm attiecībām oficiāls apstiprinājums nekad netika gūts.

Drīz vien Ozo atgriezās Lieckalniņas apskāvienos, un 2012. gada rudenī pāris paziņoja par saderināšanos, tomēr kāzu zvani tā arī netika sagaidīti – 2013. gada izskaņā šī daudz apspriestā savienība pajuka.

Savukārt 2014. gada rudenī pašmāju slavenību dzīvi atspoguļojošie izdevumi vēstīja, ka Ozoliņam izveidojušās attiecības ar par viņu krietni jaunāko modeli Samantu Priedīti.

Tiem, kuri aktīvi seko līdzi sabiedrībā zināmo ļaužu mīlas dzīves līkločiem, pēdējos gados nācies vilties – ziņas par Ozoliņa privāto dzīvi bijušas visai skopas. Savukārt sporta līdzjutējiem gan ir iemesls uzgavilēt – maijā tika izplatīts paziņojums, ka Ozo apstiprināts par hokeja kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!