Foto: Vida Press

Ceturtdien, 21. decembrī, apaļu jubileju svin amerikāņu aktrise, politiskā aktīviste, bijusī modele un fitnesa guru Džeina Fonda – viņai šajā dienā aprit 80.

Aizvadītā gadsimta sešdesmitajos gados viņa debitēja Brodvejā, un drīz viena arī durvis uz lielo kino viņai bija vaļā. Šajā jomā viņa ielauzās skaļi un pamanāmi. Savu pirmo "Oskara" balvas nomināciju viņa saņēma 1969. gadā, bet septiņdesmitajos gados tika pie divām "Oskara" balvām.

Paralēli veiksmīgajai aktrises karjerai 1982. gadā Džeina Fonda izlaida pirmo vingrojumu video, kas kļuva par īstu dižpārdokli. Vēlākajos gados tapa vēl virkne aktrises sportisko aktivitāšu video, kas iemantoja lielu atsaucību un laikā pirms "Instagram" fitnesa skaistuļiem iedvesmoja sievietes visā pasaulē.

Deviņdesmitajos gados pēc precībām ar miljardieri Tedu Tērneru viņa uz 15 gadiem pārtrauca filmēties, bet 2005. gadā atgriezās industrijā, kur turpina darboties vēl aizvien.

Valdzinošās aktrises kontā ir trīs laulības, viņa laidusi pasaulē divus bērnus, bet 1982. gadā kopā ar otro vīru Tomu Haidenu neoficiāli adoptēja pusaugu meiteni Lulū. Pēdējos astoņus gadus viņa bija kopā ar mūzikas producentu Ričardu Periju, bet šīs attiecības nesen pajuka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!