Foto: Privātais arhīvs
Losandželošā dzīvojošā Eva Tiamata Medusa pirms 58 gadiem pasaulē nāca ka vīrietis, bet jau vairāk nekā divas dekādes cītīgi strādā pie sava vizuālā izskata pārveidošanas, tiecoties kļūt par dzīvu reptiļa iemiesojumu.

Ārzemju mediji ik pa laikam pasaulei atgādina par Evas eksistenci, publiskojot transseksuāļa jaunākos foto un izklāstot viņa pārvērtību ceļu.

Eva, būdama vēl vīrietis vārdā Ričards Hernandess, pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados strādājusi par viceprezidentu vienā no Amerikas vadošajām bankām. 1997. gadā ārsti konstatēja, ka vīrietis ir HIV pozitīvs, un šis trieciens kļuva par pagrieziena punktu viņa dzīvē.

Baiļojotes par to, ka vīruss varētu atņemt viņam dzīvību, Ričards pieņēma lēmumu ne tikai ārstēties, bet arī ar pilnu krūti sākt baudīt dzīvi un sekot savai sirdsbalsij, kas, kā viņš atklājis intervijās, mudinājusi pārveidot savu ķermeni, lai viņš nenomirtu kā parasts cilvēks.

Ričards ir kastrēts un ar hormonu palīdzību uzaudzējis nelielas krūtis. Tiesa, šobrīd viņš sevi īsti neasociē nedz ar sievieti, nedz vīrieti. Transpersona sevi uzskata par bezdzimuma reptili.

Kopš 1997. gada transpersona iztērējusi vairākus desmitus tūkstošu ASV dolāru par dažādām procedūrām, operācijām un manipulācijām.

Eva ir darījusi visu iespējamo, lai izskatītos pēc reptiļa. Viņai ir nogrieztas ausis, pāršķelta mēle un amputēts deguns. Tāpat arī transseksuāļa galvā ir iešūti radziņi, bet viņa miesu bagātīgi klāj zvīņām līdzīgi tetovējumi.

Izskata dēļ Eva tiek dēvēta par pūķu lēdiju, un ekstravagantā āriene viņai palīdz nodrošināt sev iztiku.

Transpersona paudusi cerību, ka līdz 2025. gadam viņas pārvērtības būs pilnībā pabeigtas. Viņas mērķis ir kļūt par bezdzimuma indivīdu.

"Mans mērķis ir, lai mani dēvē vienkārši par "tas"," ārzemju mediji citējuši transpersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!