Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Britu karaliskā ģimene ik gadu Ziemassvētkus atzīmē ģimenes īpašumā Sandringemā, kas atrodas Norfolkā – tā ir dzimtas tradīcija, kuru cītīgi lolo karaliene Elizabete II, pati visus ielūdzot. Tiesa, nesen tapa zināms, ka valdnieces mazdēls princis Harijs un viņa laulātā draudzene Saseksas hercogiene Megana šogad atteikuši dalību ģimenes pasākumā, un gan sabiedrībā, gan arī karalisko apskatnieku vidū tas izraisījis pretrunīgu viedokli.

Neatņemama karaliskās ģimenes tradīcija ir kopīgas svētku pusdienas, kā arī došanās uz baznīcu. Sandringemā vienmēr ir sapulcējušies visi karalienes bērni, mazbērni un arī mazmazbērni, tomēr viņu vidū šogad nebūs nedz princis Harijs, nedz viņa sieva Megana un abu kopīgais dēliņš Ārčijs Harisons, kurš pasaulē nāca šogad maijā.

Kā norādīts Bekingemas pils paziņojumā, Saseksas hercogu pāris pēdējos divus Ziemassvētkus sagaidījis Sandringemā, bet šogad viņi "kā jauna ģimene svētkus pavadīs kopā ar hercogienes mammu Doriju Raglendu".

Paziņojumā norādīts, ka lēmums saskaņots arī ar citiem ģimenes locekļiem. "To atbalsta arī Viņas Majestāte karaliene," teikts paziņojumā.

Bekingemas pils gan nav sīkāk norādījusi, kur tieši Saseksas hercogu pāris ar ģimeni svinēs svētkus. Britu laikraksti pieļāvuši, ka, iespējams, Megana un Harijs Doriju pie sevis uzņems savā miteklī Frogmoras kotedžā, kas atrodas Vindzoras pils teritorijā.

Tāpat arī izskanējusi versija, ka Harijs, Megana un viņu dēliņš dosies uz ASV, kur, kā zināms, mitinās Dorija.

Vairāki karaliskās ģimenes apskatnieki jau presē pauduši bažas par Harija un Meganas lēmumu un to, kā tas patiesībā ietekmē viņu attiecības ar citiem ģimenes locekļiem. Nesen iznāca dokumentālā filma par Saseksas hercogu pāra gaitām oficiālajā vizītē Āfrikā, un Harijs filmā netieši apstiprināja kuluāros jau pirms laba laika izskanējušās runas, ka viņam ar vecāko brāli princi Viljamu ir nesaprašanās.

Megana un Harijs kopš kļūšanas par pāri vienmēr bijuši sava ceļa gājēji un bieži vien rīkojušies neatkarīgi no karaliskās ģimenes. Kamēr daļa ļaužu par šīm jaunajām vēsmām ir stāvā sajūsmā, netrūkst arī tādu, kas uzskata, ka Saseksas hercogu pāra atteikšanās no tradīcijām apdraud saticību karaliskajā ģimenē un galu galā ne pie kā laba nenovedīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!