Foto: Privātais arhīvs

Kādreizējais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs, Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) amata kandidāts Roberts Putnis aizvadītās nedēļas sākumā dzimtsarakstu nodaļā Minhenē, Vācijā, apprecējies ar savu ilggadējo partneri Dmitriju Markovu. Pāris ir kopā jau 13 gadus.

Izdevuma "Privātā Dzīve" jaunākajā numurā Putnis nedaudz ieskicējis īpašās dienas notikumus. Viņš atklājis, ka abi ar Dmitriju iztikuši bez tradicionālajiem gredzeniem.

"Ceremonijas laikā mēs apmainījāmies ar ķēdītēm un pašironiskiem kuloniem. Gredzeni mums ir par konservatīvu," sarunā žurnālam sacījis Putnis.

Kas interesanti, pāris apprecējās 13. janvārī. Šajā datumā tieši pirms desmit gadiem Putnis ar mīļoto Minhenē reģistrēja savas partnerattiecības. "Mēs bijām viens no pirmajiem geju pāriem Minhenē, kuri varēja veikt attiecību reģistrāciju dzimtsarakstu nodaļā, nevis pie notāra, kā bija ierasts Vācijas konservatīvajās zemēs," pastāstījis Putnis.

Desmit gadus vēlāk, nostalģijas vadīti, vīrieši atkal devušies uz Minheni un vēlējušies vēlreiz reģistrēt savas attiecības, kas nu pēc Vācijas likumiem oficiāli saucamas par laulību. "Tā kā mums bija reģistrēta partnerība, varējām bez maksas iegūt laulības statusu," tā Putnis.

Jaunlaulātie pēc kāzām ieplānojuši paceļot. Kā norādījis Putnis, "tie būs geju iemīļoti maršruti Barselonas un Telavivas praida laikā".

Roberta un Dmitrija attiecības savulaik aizsākušās portālā "Draugiem.lv". Putnis to nodēvējis par vienas nakts pazīšanos, kas izvērtusies par skaistu nakti 13 gadu garumā.

Tiesa, lai gan abi vīrieši ļoti priecājas par iespēju noslēgt laulību un cer, ka viņu piemērs iedrošinās arī citus LGBT cilvēkus neslēpties un nebaidīties no sabiedrības nosodījuma, abiem tomēr ir neliels rūgtums par to, ka Latvijā minoritātes ir neaizsargātas.

"Vācijā mēs devām solījumu rūpēties vienam par otru un saņemt sabiedrības aizsardzību un garantijas, ko diemžēl nevaram piedzīvot Latvijā. Tas ir sāpīgi un bojā visu prieku," piebildis Putnis.

View this post on Instagram

Vienkārši skaists gada sākums. Lai mums visiem tāds šis gads! ❤️

A post shared by Roberts Putnis (@robertsputnis) on Jan 2, 2020 at 3:11am PST

View this post on Instagram

#latvijai101🇱🇻❤️ #vidzeme #isthisstillautumn #dalmatiner #dalmatian #vizsla #husbands

A post shared by Roberts Putnis (@robertsputnis) on Nov 18, 2019 at 5:04am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!