Foto: Privātais arhīvs/Roman Yegorov

Pērn pirms Ziemassvētkiem klajā nāca fitnesa un veselīga dzīvesveida entuziastes Paulas Freimanes recepšu grāmata "Zelta sastāvdaļa", kas zibenīgi kļuva par pašmāju dižpārdokli. Tiesa, autores prieku par izdevuma lielajiem panākumiem aizēno daži ļaundari, kas piekopj pirātismu un nelegāli izplata viņas grāmatu elektroniskā formātā.

Apgāda "Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka ceturtdien, 23. janvārī, "Facebook" izplatījusi paziņojumu, kurā teikts, ka bestsellers "Zelta sastāvdaļa" uz laiku tiks izņemts no tirgošanas elektroniskajā vidē.

"Pirmo reizi "Zvaigznes" e-grāmatu tirdzniecības platforma ir ļaunprātīgi izmantota pirātismam. Vairākas personas (jau identificētas) nelikumīgi izplata (Krimināllikuma 148.p.) Paulas Freimanes grāmatas failus. Šodien notika tikšanās ar advokātu Ivo Klotiņu, par nelikumīgo darbību faktu uzsākta izmeklēšana.

Labi, ka ir fiziskās grāmatas, un tās joprojām ir visās grāmatnīcās," vēstījusi Kilbloka.

Savukārt grāmatas autore Paula "Instagram" īsajos video stāstos, kas dzēšas pēc 24 stundām, daudzajiem faniem atklājusi, ka to, kas ir šīs personas, kas iegādājušās e-grāmatu un vēlāk to izplatījušas tālāk, izdevies noskaidrot dažu dienu laikā, jo grāmatās ir apslēptie kodi.

Tāpat arī autore norādījusi, ka ir zināmi visi kredītkaršu dati un pat lokācija, no kurienes grāmata tiek pirkta, tāpēc izsekot ļaundaru identitāti nav bijis sarežģīti.

"Protams, vainīgie tiks sodīti un saņems sodu. Man ir sajūta, ka mans 13 mēnešu darbs no šiem cilvēkiem vispār netiek respektēts, mani kā autori tas tiešām ir aizskāris, un es to tā neatstāšu," savu nostāju paudusi Paula.

Autore arī palepojusies, ka viņas grāmata nudien esot ļoti īpaša, jo šis ne tikai ir pirmais gadījums apgāda "Zvaigzne ABC" vēsturē, kad elektronisko grāmatu platforma izmantota pirātismam, bet arī tāpēc, ka grāmatas pirmā tirāža izpirkta pāris dienās pēc iznākšanas.
View this post on Instagram

A post shared by Paula Freimane (@paolafreeman) on Dec 10, 2019 at 3:31am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!