Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 26. janvārī, ziņu virsrakstus pāršalca traģiska vēsts – 41 gada vecumā helikoptera avārijā bojā gāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" leģenda Kobe Braients. Viņa nāve satriekusi miljoniem līdzjutēju visā pasaulē, un sociālos tīklus pārņēmušas sēras.

Jau vēstīts, ka Braienta privātais helikopters "Sikorsky S-76", kurā bez sportista atradās vēl vairāki cilvēki, svētdien ap 10 pēc vietējā laika piedzīvoja avāriju kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Kad notikumu vietā ieradās glābēji, izdzīvojušo nebija. Varasiestādes apstiprinājušas deviņu cilvēku bojāeju. Lidaparātā atradās arī Braienta 13 gadus vecā meita Džjanna.

Braienta nāve šokējusi pasauli, un gan sportisti, gan līdzjutēji, gan arī daudzi mūziķi, aktieri, modeles un citas šovbiznesa zvaigznes paudušas skumjas par notikušo.

Sociālos tīklus pāršalkuši piemiņas vārdi un līdzjūtības. "Mana sirds salūza gabaliņos, izdzirdot ziņas par šo neiedomājamo traģēdiju. Es pat nespēju iedomāties, kam cauri iet ģimenes. Kobe man un mums visiem nozīmēja ļoti daudz," tviterī vēstījusi popdziedātāja Teilore Svifta.


"Viņš bija lielisks, harismātisks un viens no visu laiku uzcītīgākajiem atlētiem, bet mani visvairāk iespaidoja tas, cik cieši viņš bija saistīts ar savām četrām meitām," vēstījis sportista draugs, populārais TV šovu vadītājs Džimmijs Kimmels.

"Tas nevar būt. Tu, Mamba, mani vienmēr iedrošināji," par basketbolista nāvi sērojis Kanādiešu izcelsmes dziedātājs Džastins Bībers.

Jāatzīmē, ka vien pāris stundas pēc traģiskās avārijas notika "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonija. Pēdējā mirklī tika mainīts tās atklāšanas scenārijs – pasākums iesākās ar īpašu veltījumu, ko izpildīja vakara vadītāja Ališa Kīza un "Boys II Men.

Arī daudzas citas zvaigznes vakara gaitā savos priekšnesumos pieminēja Braientu, izrādot viņam godu.

Starp tiem, kuri sociālajos tīklos publiski sērojuši par Braienta nāvi, minams gan bijušais ASV prezidents Baraks Obama, gan Kardašjanu ģimene, gan TV personība Elena Dedženeresa un mūziķis Džons Ledžends, kā arī vēl daudzi citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

View this post on Instagram

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on Jan 26, 2020 at 12:43pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!